Coșul de presă Gușă și Roșca StănescuDupă două zile în care Cozmin Gușă s-a agitat ca nou port-drapel al presei românești (omul scrie la fel de prost ca și fiul său începător) au început să curgă comunicatele redacțiilor și grupurilor de presă. Nici Evenimentul Zilei, nici Capital, nici B 1 TV, nici Cotidianul și nici România TV, nici televiziunile din Grupul Intact, nici TVR, nici ProTV, nici Jurnalul, nici Adevărul nu fac parte din tiribomba lui Gușă și Stănescu. Este primul semn că gonflatul club de presă începe să se dezumfle și să se scufunde.
Cu tupeu disperat de cîine flămînd ținut pe la porți închise, Cozmin Gușă și fiul, împreună cu Roșca Stănescu, încearcă să dea impresia unei coagulări de proporții în jurnalistica românească. Cei trei și cu fata lui Maricel Păcuraru de la Realitatea Plus alcătuiesc o ceată care-și zice Club de Presă și Club de gîndire.

Ceva care nu există, dar este trîmbițat zgomotos, cum n-a mai văzut nici România, nici istoria tupeului. Este o grupare de sfertodocți, oportuniști, unii dintre ei cu grave probleme de logică și limba română, alții cu probleme penale și de cazier, preocupați doar de ieșitul mai în față. Au botezat adunătura lor pentru flecăreală politică drept Club de gîndire gold, iar încropita organizație de presă drept Club de Presă. Este un fel de găselniță a la Gușă și Roșca Stănescu pentru a ocupa frontul liber al organizațiilor profesionale din presa românească. L-am auzit pe Roșca Stănescu, mai încoace, după ce a ieșit de după gratii, că el a înființat Clubul Român de Presă, club în care avut același efect nefericit ca și prin alte organizații prin care s-a strecurat. Că a fost și el pe acolo este adevărat, dar că el l-a înființat este la fel cum ar spune CT Popescu că el a salvat CRP întru eternitate.

Au numit strînsura profesională mobilizată drept Club de Presă pentru a prelua măcar o parte din semnificația și credibilitatea CRP-ului de altădată și pentru a se face că ei luptă împotriva statului paralel. Pe de o parte, Cozmin Gușă și progenitura sa jurnalistică se zbat pentru promovarea lui Eduard Hellvig la prezidențiale sau oriunde, la un ciolan de ros, iar, pe altă parte, se vor stindarde ale luptei împotriva statului paralel. Așa au fost Gușă și Roșca Stănescu de cînd s-au ridicat din bălării. S-au lipit la fosta Securitate și au încercat să se ridice pe sprijinul ei, apoi tot ei au înjurat-o.

Acum Gușă se visează conducătorul de oști împotriva statului paralel și tot el (conform articolelor sale) încearcă să facă din piticuțul Hellvig un mare om politic.

Stiri pe aceeasi tema