Controlul politic al guvernului Orban asupra universităților din Ungaria determină restricții de finanțare și sprijin din partea Comisei Europene – publicație maghiară

Universitățile din Ungaria care sunt administrate de fundații aflate sub controlul partidului de guvernământ, Fidesz, ar urma să nu mai primească sprijin european prin programul Erasmus+ sau prin programul-cadru pentru cercetare Orizont Europa, după cum scrie, luni, publicația maghiară Nepszava, preluată de Edupedu.

Potrivit acesteia, o poziție în acest sens a Comisiei Europene a fost deja transmisă autorităților competente din Ungaria la sfârșitul lunii decembrie, iar interdicția s-ar aplica pentru solicitările depuse după data de 15 decembrie 2022.

Nepszava scrie că 21 de universități din Ungaria funcționează sub administrarea unor fundații, care sunt dominate de oameni ai partidului condus de premierul Viktor Orban. Potrivit publicației, majoritatea au primit sprijin semnificativ din partea structurilor europene, fiind dat exemplul Universității Corvinus din Budapesta, câștigătoarea unor programe de milioane de euro pentru cercetare.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Distribuitorii de medicamente critică măsura Ministerului Sănătății

Urmatoarea stire

Contoarele pentru căldură obligatorii pentru cei care stau la bloc. Președintele Iohannis a promulgat legea

Stiri pe aceeasi tema