Contract de peste 200 milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă-canal din Caraș-Severin


Județul Caraș-Severin va avea parte de investiții de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă-canal. Ministrul Marcel Boloș a semnat, joi, alături de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, contractul ce vizează 14 unități – administrativ teritoriale.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și va asigura conectarea la rețeaua de apă pentru 14.450 locuitori și acces la canalizare pentru 8.289 locuitori, potrivit unui comunicat de presă.

„Este un moment important pentru Caraș-Severin, care a fost inclus pe harta investițiilor în extinderea infrastructurii de apă și apă uzată.

Având în vedere nevoia României de a reduce discrepanțele de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, dar și schimbările climatice care afectează standardul de viață al populației, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene continuă să sprijine în mod concret autoritățile locale pentru conectarea localităților la rețeaua de apă și canalizare. Sute de mii de cetățeni, prin implementarea acestor proiecte în toată țara, vor beneficia de condiții de trai decente, indiferent dacă e vorba de urban sau rural. Pentru perioada de programare 2021 – 2027, proiectele de apă – canal vor fi finanțate prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, care are alocată în acest scop suma de 3,5 miliarde de euro”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Printre componentele de investiții incluse în proiect se numără opt staţii tratare sau clorinare apă, 26 staţii de pompare apă, 211,9 km reţele distribuţie, 59,8 km conductă aducţiuni, o sursă de apă, 9 foraje captare, nouă rezervoare înmagazinare apă, 109,5 km reţele de canalizare, 47 staţii de pompare apa uzată noi, 19 km conducte de refulare, 7,8 km colectoare noi, o instalaţie de uscare nămol SEAU și două sisteme SCADA.

Citeste continuarea pe www.pressalert.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema