“Continua să mă atingă, chiar dacă vedea că sunt speriată”. Profesor din Braşov, acuzat că pica studente la examen, ca mai apoi să le ceară favoruri sexualeEl este profesorul universitar Marius Botiş. Predă Rezistenţa Materialelor, la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Transilvania, din Brașov, iar acum, din dascăl a ajuns acuzat de agresiune sexuală. Strategia bărbatului se pare că era una simplă – le pica pe studente la examene, ca mai apoi să le cheme la pregătiri individuale. Acolo însă lucrurile degenerau…

Studentă: La ultima oră de pregătire m-a chemat în jur de 8…9 seara şi m-a ţinut în facultate până la 12 noaptea. Mi-am strâns lucrurile, m-am îndreptat spre ușă, iar când să pun mâna pe clanța uşii… M-a atins pe sân.

Ce ai făcut atunci?

Studentă: Mă uitam în pământ. Am rămas blocată. M-am speriat foarte tare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Studentă: A început să mă atingă prima dată pe picior, apoi avansurile au continuat. Cu atingeri repetate pe fund. El continua, chiar dacă vedea că eu sunt speriată. 

Plângerile celor doua studente au ajuns în atenţia comisiei de etică a Universităţii Transilvania, însă conducerea acesteia nu a sesizat şi poliţia.  

Ioan Tuns, decan Facultatea de Construcţii: Nu am mai primit alte sesizări în scris la facultate, referitor la atitudinea sau a comportamentului domnului profesor Botiş. 

Ioan Abrudan, rector Universitatea Transilvania Brașov: Universitatea condamnă ferm asemenea acțiuni, care nu sunt în conformitate cu normele de etică și în urma cercetărilor pe care le face Comisia de Etică şi a deciziei pe care o va lua, această decizie o să fie transpusă în practică. 

Profesorul a refuzat să facă vreun comentariu despre acuzaţiile care i se aduc. Ulterior, ambele fete au promovat examenele la Rezistența Materialelor, după ce din comisia de reexaminare nu a mai făcut parte profesorul Marius Botiş. 

Poliția a aflat din presă

“Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru clarificarea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema