Contestatarii lui Nicolae Ciucă din PNL, reduși la tăcere. Vot masiv pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetareContestatarii lui Nicolae Ciucă din PNL, reduși la tăcere. Vot masiv pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetare

Așa zisa ”revuluție” a contestatarilor lui Nicolae Ciucă din PNL s-a încheiat înainte să înceapă în ședința de astăzi a BPN. După supunerea la vot a procedurii angajării răspunderii Guvernului pe măsurile de echilibrare bugetară, doar patru liberali au votat împotrivă. Restul liderilor PNL au votat în favoarea acestei soluții, dând astfel credit liniei politice susținute de președintele partidului Nicolae Ciucă.

Votul din ședința BPN de astăzi este important din două puncte de vedere.

O dată, pentru că de el depinde dacă actuala Coaliție își va asuma solidar măsurile de reducere a deficitului bugetar.

În al doilea rând, votul de astăzi a fost văzut și ca unul de validare a actualei conduceri a PNL, în contextul în care au existat voci liberale care au criticat linia partidului, respectiv guvernarea alături de PSD.

În declarația sa de după ședința BPN, președintele liberalilor Nicolae Ciucă a precizat faptul că PNL va avea o poziție responsabilă cu interesul României și va susține angajarea răspunderii Guvernului Ciolacu pe măsurile care vizează reducerea deficitului bugetar. Prin aceste măsuri, urmează să fie asigurate banii pentru pensii și salarii, respectiv pentru continuarea investițiilor.

PNL a votat condiționat pentru Angajarea Răspunderii – VEZI aici condițiile

Totodată, liderul PNL a arătat că sprijinul pentru angajarea răspunderii Guvernului va fi condiționat de respectarea principiilor pentru care liberalii s-au pronunțat în această perioadă.  „Am avut discuții și am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și le susține pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, acesta a precizat și care sunt liniile roșii ale liberalilor. „PNL susține cota unică de impozitare, va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic, tot ceea ce înseamnă investiții în România prin menținerea cotei de impozitare la dividende la 8%. PNL susține menținerea actualei cote la TVA și complementar susținem ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate acele măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care îl realizează în țara noastră” a declarat liderul PNL.

Acesta s-a referit și la măsurile de sprijinire a investițiilor susținute de liberali. ”Este cât se poate de clar că dincolo de aceste măsuri (fiscal-bugetare – n.n.) avem nevoie de un alt pachet prin care să susținem măsuri de investiții, de…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema