Consiliul Jude╚Ťean Bihor cauta constructor pentru Centrul Cultural…


Administra╚Ťia jude╚Ťean─â a lansat licita╚Ťia pentru executarea lucr─ârilor de construire a viitorului Centru Cultural Multifunc╚Ťional, care va avea trei s─âli de spectacole ╚Öi conferin╚Ťe, cea mai mare cu o capacitate de peste 1.000 de locuri.

Proiectul a fost deja conceput, ├«n urma unui concurs interna╚Ťional, de c─âtre o firm─â de arhitectur─â din Italia, ╚Öi anume Stefano Pozzi & Partners.

Un comunicat dat publicit─â╚Ťii luni de CJ Bihor aminte╚Öte c─â proiectul Centrului Cultural Multifunc╚Ťional prevede construirea unei cl─âdiri asigurate cu utilit─â╚Ťi, amenajarea unei c─âi de acces, a unor platforme carosabile, alei ╚Öi platforme pietonale, precum ╚Öi amenajarea de spa╚Ťii verzi.

Cl─âdirea viitorului Centru Cultural Multifunc╚Ťional va avea o sal─â principal─â de 1.244 metri p─âtra╚Ťi ╚Öi 1.077 locuri, din care 22 pentru persoane cu dizabilit─â╚Ťi, scen─â ╚Öi buzunare de scen─â, spa╚Ťii destinate arti╚Ötilor, plus dou─â s─âli secundare multifunc╚Ťionale cu o suprafa╚Ť─â total─â de aproximativ 607 mp, foaiere de 1.630 mp, inclusiv un spa╚Ťiu situat la demisol ╚Öi un a╚Öa numit spa╚Ťiu de tip co-working cu specific cultural, plus zone pentru alimenta╚Ťie public─â.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2023, iar valoarea total─â estimat─â a investi╚Ťiei este de 91,481 lei, f─âr─â TVA. Durata contractului va fi de 32 de luni.┬á

Suprafa╚Ťa total─â a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifunc╚Ťional este 17.778 mp. Cl─âdirea va avea o suprafa┼ú─â construit─â desf─â┼čurat─â de aproximativ 10.450 mp ┼či o suprafa┼ú─â util─â total─â de aproximativ 8.015 mp.┬á

Proiectul va fi finan╚Ťat cu fonduri europene, prin programul transfrontalier Rom├ónia ÔÇô Ungaria. Pentru dotarea cu echipamente specifice activit─â╚Ťilor culturale ╚Öi pentru amenajarea spa╚Ťiilor verzi din jurul cl─âdirii vor fi g─âsite alte surse de finan╚Ťare.┬á

Centrul Cultural Multifunc╚Ťional va fi construit ├«n perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Jude╚Ťean─â Gheorghe ╚śincai, Muzeul ╚Ü─ârii Cri╚Öurilor, Inspectoratul Teritorial de Munc─â, noul sediu al Cur╚Ťii de Conturi ╚Öi strada F─âg─âra╚Öului, urm├ónd s─â g─âzduiasc─â spectacole, concerte, congrese sau conferin╚Ťe.

Citeste continuarea pe www.ebihoreanul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sinaia – Aglomera╚Ťie pe p├órtii. Nu mai sunt locuri de parcare

Urmatoarea stire

VIDEO. Cum ne putem proteja ├«n cazul unui cutremur ╚Öi ce trebuie s─â con╚Ťin─â rucsacul de urgen╚Ť─â

Stiri pe aceeasi tema