Conservatorii britanici, în picaj: De unde vine semnalul


Partidul Conservator al premierului britanic a pierdut vineri majoritatea în faţa laburiştilor în două din cele trei alegeri parţiale considerate ca indicatori pentru alegerile generale care vor avea loc anul viitor, relatează AFP.

Partidul premierului Rishi Sunak a pierdut majoritatea de 19.000 de voturi în circumscripţia Somerton şi Frome, în sud-vestul Angliei, şi majoritatea de 20.000 de voturi în circumscripţia Selby şi Ainsty, în nordul ţării. El a obţinut totuşi o victorie strânsă în circumscripţia Uxbridge şi Ruislip a fostului prim-ministru Boris Johnson, potrivit rezultatelor alegerilor.

Premierul Rishi Sunak a recunoscut seara în faţa deputaţilor conservatori că aceste alegeri parţiale vor fi o „luptă dură” şi a făcut apel la unitate.

După impresia de stabilitate şi profesionalism creată iniţial, cota de încredere a britanicilor în premier a scăzut la cel mai mic nivel de până acum, 65% dintre cei chestionaţi având o opinie defavorabilă, într-un sondaj publicat săptămâna aceasta de institutul YouGov.

The post Conservatorii britanici, în picaj: De unde vine semnalul appeared first on Cotidianul RO.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema