Congresul va semna pentru acordarea unui ajutor Ucrainei de 45 de miliarde de dolari / Poporul american e pregătit să se opună bătăușilor / Peste 30 de țări au trimis Ucrainei 2000 de tancuri, peste 2 milioane de obuze și 50 de milioane de rachete si sisteme antiaeriene


Volodimir Zelenski a fost primit în vizită oficială în SUA, pentru prima dată, după cele 300 de zile de când forțele ruse i-au invadat țara. În cadrul unei conferințe de presă, Zelenski a ținut să le mulțumească americanilor pentru tot sprijinul acordat, subliniind că parteneriatul cu SUA este în ultimele zile „parcă și mai solid”, după ce liderii americani au acceptat să transfere Ucrainei sistemul de apărare Patriot, angajându-se să le ofere militarilor ucraineni și pregătirea necesară pentru a putea utiliza această armă defensivă.

Joe Biden a anunțat oficial că SUA nu va înceta să sprijine Ucraina, făcând un mic bilanț al sprijinului acordat acestei țări aflate în plin război cu Rusia. Biden a mai spus că atât democrații cât și republicanii sunt dispuși să continue să sprijine fără rezerve Ucraina și că Congresul american urmează să voteze un pachetul de sprijin în valoare de 45 de miliarde de dolari. Zelenski a răspuns că dorește să se întâlnească cu fiecare membru al Congresului, pentru a-i mulțumi personal, și a dat asigurări că fiecare dolar va fi utilizat pentru apărarea securității globale.

„Poporul american e pregătit să se opună bătăușilor. Chiar înainte de invazie, ne-am asigurat că Ucraina va fi pregătită să se apere. Chiar dinainte să atace, am trimis arme defensive, sisteme antitanc și multe altele. Parteneri din întreaga lume au demonstrat că pot să ne stea alături, am impus sancțiuni Rusiei. Peste 30 de țări au trimis 2000 de tancuri, peste 2 mil de obuze și 50 de mil de rachete si sistem antiaeriene. S-a oferit suport financiar de 2 miliarde de dolari pentru spitale și forțe de apărare. În cadrul sprijinului umanitar pentru Ucraina, SUA, aliații și partenerii au livrat mai multe tipuri de suport, cu mare viteză, ceea ce s-a dovedit de mare ajutor pentru rezistența Ucrainei. Domnule Zelenski, sunteți gata să urmăriți obținerea unei păci juste. Știm că Putin n-are nicio intenție să se oprească, dar SUA e aproape de Ucraina și ne vom asigura că vom ajuta să obțineți pacea. Congresul urmează să voteze 45 de miliarde de dolari, pachet de ajutor pentru Ucraina. Este un nou act pe care îl semnăm și care va ușura sarcina departamentul nostru de a va transporta muniții. Am aprobat chiar astăzi 2,85 miliarde de dolari, care prevede munitie, artilerie, tancuri, lansatoare de rachete. Vom include și un sistem defensiv Patriot și îi vom ajuta pe soldații ucraineni  să poată să folosească acest sistem. Va dura ceva timp până vor învăța, dar e un instrument esențial pentru ca ucrainenii să le poată folosi, să se poată apăra. Să fie clar, rușii au atacat benevol infrastructura ucraineană lăsând omanii fără curent electric și  fără căldură în cea mai grea parte a anului, iarna. E cel mai recent exemplu de atrocități pe care forțele ruse le comit asupra civililor din Ucraina. SUA ajută Ucraina să-și repare rețelele și pentru a se întări în fața atacului Rusiei. Vom face și demersuri pentru a avansa în justiție procesul privind crimele de război comise de Rusia. Flacăra credinței strălucește. Speranța alungă disperarea. Acest război a adus multă suferință pentru poporul ucrainean. Dar să știți că poporul american e alături de dumneavoastră și vom fi alături de voi permanent”, a declarat Joe Biden.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zelenski în SUA. Joe Biden a anunțat că Ucraina va primi ajutor umanitar de peste 374 de milioane de dolari, pe lângă cel militar de două miliarde de dolari. Acesta a reiterat susținerea pentru Ucraina și a subliniat că ajutorul acordat este pur defensiv.

Urmatoarea stire

Zelensky, după întâlnirea cu Biden, a spus că nu este pregătit pentru compromisuri pentru a ajunge la pace

Stiri pe aceeasi tema

Horoscop duminică, 29 ianuarie 2023

Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de duminică, 29 ianuarie 2023, urmărind horoscopul zilei valabil pentru fiecare…