“Condamnată” să se trateze de o boală extrem de contagioasă și mortalăO femeie care suferă de una dintre cele mai infecțioase și mortale boli va fi arestată și obligată să se trateze în această săptămână.

Femeia din Tacoma, Statele Unite, a refuzat să se izoleze sau să ia medicamente pentru boala de care suferă deja de un an de zile obligând astfel autoritățile să ia măsuri pentru a proteja populația cu care vine în contact.

Femeia suferă de tuberculoză contagioasă și a încălcat în mod intenționat ordinele judecătorești de a se izola riscând astfel viața celor din jurul său.

Un pericol public

Oficialitățile medicale avertizează că femeia reprezintă un pericol public pentru că boala de care suferă este ușor transmisibilă și poate fi fatală dacă nu este tratată.

TBC-ul este extrem de periculos atât pentru pacienți cât și pentru cei cu care iau contact.

Astfel, în februarie, instanța a autorizat autoritățile medicale publice să o forțeze pe femeie să se trateze iar, din data de 25 decembrie, până pe 8 februarie să se izoleze.

Autoritățile americane au prins-o nerespectând măsura izolări după ce a fost implicată într-un accident rutier; pe lângă faptul că a ieșit din carantină, l-a expus pe șoferul mașinii în care se afla la riscul de a lua tuberculoză iar la spital nu a comunicat personalului medical că este bolnavă.

Nu a respectat măsura izolării și nici nu a urmat un tratament

Din cauza refuzului de a respecta siguranța medicală a celor din jur, pe numele femeii s-a emis un mandat de arestare care o va forța să intre într-o instituție penitenciară medicală. Ea va fi obligată să se izoleze, să facă testele necesare și să primească tratament.

„Majoritatea persoanelor pe care le contactăm sunt fericite să primească tratamentul de care au nevoie.

Ocazional, oamenii refuză tratamentul și izolarea. Când se întâmplă acest lucru luăm măsuri pentru a ajuta la menținerea siguranței comunității”, a declarat Nigel Turner, purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate Tacoma-Pierce.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema