Compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani dispare de la 1 ianuarie„Compensarea prețului la carburanți, care inițial părea că nu va produce efecte, constatăm că a fost o măsură bună. Trebuie să anunțăm că de la 1 ianuarie nu va mai funcționa. În masura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și susținere a cetățenilor o vom aplica din nou”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 

Măsura compensării prețului la benzină și motorină a fost introdusă prin Ordonanță de urgență de Guvernul Ciucă pe 30 iunie. Ordonanța prevedea compensarea cu 50 de bani a prețului la caburanți pentru trei luni, până pe 1 octombrie. 25 de bani au fost suportați de benzinării iar cealaltă jumătate de catre Guvern. În momentul adoptării măsurii, benzina costa in medie 8,65 de lei/ litru iar motorina 9,22 de lei /litru. Autoritățile au hotărât ulterior sa prelungească această compensare pană pe 31 decembrie 2022.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sunt campioni mondiali, dar niciun argentinian nu se află în top 20 cei mai scumpi fotbaliști ai lumii!

Urmatoarea stire

Alexia, fata cu mâinile replantate la Iaşi, va fi externată. Dacă fratele ei nu i-ar fi luat braţul de pe jos, copila ar fi rămas mutilată pe viață: “E îngerul ei”

Stiri pe aceeasi tema