Comisia Europeană şi lista neagră a corupției din întreaga lume


https://www.europarl.europa.eu/

Comisia Europeană a prezentat miercuri propunerile sale pentru armonizarea dispoziţiilor penale anticorupţie în Uniunea Europeană, dar şi pentru a adăuga pe ”lista neagră” cu sancţiuni europene autorii actelor de corupţie comise oriunde în lume, relatează AFP.

”Noi trimitem un mesaj clar: UE nu este deschisă celor care se dedau la corupţie, indiferent unde se produce ea”, a subliniat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

”Corupţia poate ameninţa pacea şi securitatea internaţională, poate alimenta criminalitatea organizată, terorismul şi alte infracţiuni. Iată de ce ne extindem câmpul de acţiune pentru a lupta contra corupţiei în lumea întreagă”, a declarat Borrell într-o conferinţă de presă.

Potrivit cadrului legislativ propus de Bruxelles, ce încă are nevoie de aprobare în Consiliul UE, aceste persoane considerate ca implicate în ”activităţi grave de corupţie”, indiferent de naţionalitatea loc, şi-ar putea vedea activele din UE îngheţate şi ar putea primi interdicţii de a intra pe teritoriul Uniunii Europene.

Stiri pe aceeasi tema