Comisia Europeană are majoritate la limită / Proteste la Strasbourg împotriva includerii gazului și centralelor nucleare în categoria energiilor considerate verzi

Propunerea Comisiei Europene ca gazul natural și centralele nucleare să fie clasificate drept energie verde iar proiectele de investiții în aceste domenii să poată fi finanțată din fonduri europene va trece la limită, cu câteva zeci de voturi în plus față de obiecțiile la ”taxonomia verde”, au declarat pentru G4Media.ro surse din Parlamentul European.

Principalul oponent este grupul socialiștilor și verzii din Parlamentul European, însă delegația de europarlamentari români din PSD va vota în favoarea propunerii comisiei, la fel bulgarii și finlandezii deoarece interesul României este să poată finanța proiectele pe gaz și nuclear.

”S-au mai întors câțiva împotriva actului delegat (propunerea Comisiei). Sătptămâna trecută se estimau circa 290 – 310 voturi din cele 353 de voturi necesare pentru ca propunerea Comisiei să pice, dar acum rezultatul poate fi chiar mai strâns”, a declarat, miercuri dimineața, un europarlamentar român înainte de votul din plenul PE, programat să aibă loc la ora 12.00, ora locală (13, ora României).

Înaintea votului crucial de miercuri, câteva zeci de militanți ecologiști și alte grupări de stânga protestau în fața clădirii Parlamentului European de la Strasbourg împotriva includerii gazului și centralelor nucleare în categoria energiilor verzi. Unii dintre ei afișau simbolurile Ucrainei, sugerând că investițiile în rețelele de gaz natural ajuta Rusia, în detrimentul Ucrainei.

Corespondență de la Strasbourg

Sursa: G4Media.ro

 

 

 

 

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

România, a doua cea mai mare piaţă de retail pentru Revolut, cu 2 milioane de utilizatori

Urmatoarea stire

Cum arată viaţa după un cancer de prostată. Testul banal pe care orice bărbat trebuie să-l facă

Stiri pe aceeasi tema