Comandantul Forței naționale a SUA pentru misiuni cibernetice, vizită la Chișinău: Statele Unite vor ajuta R. Moldova în contracararea amenințărilor cibernetice


De Ziua Memoriei și Recunoștinței, atunci când sunt comemorați eroii căzuți în conflictul armat de la Nistru din 1992, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului au aceleași năzuințe și că R. Moldova nu își dorește ca războiul să se repete.

Ea a venit cu un mesaj către veterani și familiile celor care și i-au pierdut pe cei dragi în războiul de pe Nistru, din 1992, informează președinția de la Chișinău într-un comunicat.

“De Ziua Memoriei și Recunoștinței îi cinstim pe cei care au luptat pentru apărarea independenței țării noastre. Pe cei care și-au sacrificat tinerețea, sănătatea și viața pentru a apăra integritatea Republicii Moldova într-un război nedrept și inegal cu armata rusă și cu trupele de mercenari”, a spus șefa statului, într-o alocuțiune susținută la 31 de ani de la începerea ostilităților militare în cadrul războiului ruso-moldovenesc din regiunea transnistreană, devenind între timp un conflict înghețat.

Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova nu își dorește ca “războiul să se repete în casa noastră” și că “de aceea este necesar să ne cunoaștem istoria, să reținem lecțiile ei și să păstrăm capacitatea de a judeca clar”.

“Libertatea noastră este prețioasă – ea merită și trebuie apărată. Doar în libertate viața omului este protejată”, a mai menționat șefa statului.

De asemenea, Sandu consideră că “oamenii de pe cele două maluri ale Nistrului au aceleași năzuințe și pot trăi în armonie. Trebuie să lucrăm împreună ca să construim, în Moldova, o societate bazată pe libertate și pe respect reciproc. O societate în care oameni diferiți trăiesc liber și pașnic, așa cum își doresc”.

Precizările Maiei Sandu vin la câteva săptămâni după ce aceasta a declarat că Rusia plănuiește să implice diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să atace instituții ale statului și să ia ostatici, subliniind că “prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema