Cod roșu de ploi, ninsori și vijeliiMinisterul Afacerilor Externe a emis astăzi o atenționare de călătorie pentru Muntenegru unde, începând de marți, 17 ianuarie, va fi în vigoare o avertizare Cod roșu de precipitații și vânt puternic.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Muntenegru că autoritățile muntenegrene au emis, pentru perioada 17 – 21 ianuarie 2023, un cod roșu de precipitații și intensificări ale vântului, cele mai afectate zone fiind regiunea centrală și sudică a țării. 

Ulterior, ploi abundente sunt așteptate în nordul și nord-estul Muntenegrului.

La munte, ploaia, lapovița și ninsoarea vor alterna, iar în zilele de 20 și 21 ianuarie 2023 se așteaptă o răcire notabilă a vremii, astfel că ploaia se va transforma în ninsoare în toate regiunile țării.

Conform MAE, sunt așteptate creșteri semnificative ale nivelului mării, valuri puternice, iar marea va fi agitată, creând probleme de-a lungul coastei.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă deosebită în zonele aglomerate din centrul orașelor, dar și în regiunile de coastă și de frontieră, evitând drumurile secundare, nemarcate.

Variațiile bruște ale condițiilor meteorologice pot interfera serios cu activitățile zilnice, putând conduce la întreruperi în funcționarea activităților și a sistemelor de transport, făcând mai dificilă circulația rutieră, maritimă și aeronautică.

Sunt posibile întârzieri, chiar și anulări ale unor zboruri/curse aeriene.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Podgorica: +38220620463, +38220618040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: + 38269871760.

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema