Cod portocaliu şi galben de furtuni și grindină. Atenționare meteo ANM, emisă pentru mai multe județe din țară


Cod portocaliu de vreme rea valabil pentru luni a fost emis astăzi de ANM, pentru mai multe judeţe din ţară.

Potrivit ANM este cod galben de vânt și instabilitate atmosferică, de duminică, de la ora 12:00 până luni, la ora 10:00, în Banat, Crișana și Transilvania.

Duminică spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

De asemenea, în același interval, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, va fi în vigoare o atenționare cod portocaliu. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

“Intervalul: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00;

Zonele afectate: conform textelor și hărții;

Fenomene: conform textelor;

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

Citeşte şiFenomen rar pe litoral: Apa mării e rece ca în martie şi turiştii nu mai pot face baie. Ce este “upwelling” care a înghețat litoralul în plin sezon estival

Fenomene vizate: intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică

Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00

Zone afectate: conform textului și hărții

În Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vezi şiLocurile din ţară unde lovesc furtunile şi unde va fi caniculă. Alina Şerban (ANM): “Un front atmosferic va ajunge în zona Capitalei”

Notă: Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema