Clotilde Armand: Am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să confişte de la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce Poliţia Locală a dispus suspendarea activităţii.


”Am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să confişte de la restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile de suspendare a activităţii date de Poliţia Locală Sector 1. Ce facem la Sectorul 1 este o premieră în România: încasările teraselor, restaurantelor, cluburilor şi barurilor, care aleg să rămână deschise pentru clienţi până la data autorizării, după ce poliţia locală le-a suspendat activitatea, vor fi confiscate şi virate la bugetul de stat. Am mai sesizat ANAF-ul cu alte două astfel de cazuri, un restaurant şi un bar situate în zona centrală, iar suma totală care urmează să fie confiscată de la cele trei unităţi de alimentaţi publică este de aproximativ 8 milioane lei”, scrie edilul pe Facebook, vineri.

Ea precuzează că este vorba despre o prevedere legală pe care primarii din întreaga ţară o au la dispoziţie, dar pe care nu o aplică din diverse motive: “Desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale se sancţionează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat” (OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă).

Conform lui Clotilde Armand, în acest moment, în evidenţele Poliţiei Locale sunt aproximativ 10 unităţi, dintre care 5 în incinta Parcului Herăstrău, zonă pentru care există frecvent sesizări privind tulburarea liniştii publice, care funcţionează în continuare, deşi au activitatea suspendată.

”Vom aplica aceeaşi procedură de sesizare a ANAF şi în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat. Tocmai că este ceva nou, am analizat în ultima perioadă această situaţie, şi am stabilit o procedură de lucru împreună cu reprezentanţii Poliţiei Locale, dar şi ai altor instituţii ale statului, pentru a pune în aplicare legea. Încurajăm activităţile comerciale desfăşurate în cadrul legal, reglementat, dar cei care au impresia că regulile sunt pentru alţii şi ei nu pot fi atinşi să ştie că nu vom mai permite activităţi ilegale care ar putea dăuna cetăţenilor din Sectorul 1”, conchide primarul.

 

Citeste continuarea pe www.money.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Curs valutar BNR, vineri, 30 septembrie 2022. Continuă deprecierea pentru dolar?

Urmatoarea stire

Gigi Becali aruncă bomba după decesul marelui actor Alexandru Arșinel: „Pierdere? Ce pierdere, tată!?”

Stiri pe aceeasi tema