CJT a repartizat sumele provenite din TVA pentru drumuri


Consilierii jude╚Ťeni au aprobat, joi, ├«n cadrul unei ╚Öedin╚Ťe extraordinare care a avut loc ├«n sistem videoconferin╚Ť─â, proiectul de hot─âr├óre privind repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finan╚Ťarea cheltuielilor privind drumurile jude╚Ťene ╚Öi comunale pe anul 2023 ╚Öi estim─ârile pe anii 2024-2026.

Suma a fost comunicat─â, la finalul anului trecut, Consiliului Jude╚Ťean Timi╚Ö (CJT) de c─âtre Direc╚Ťia General─â Regional─â a Finan╚Ťelor Publice Timi╚Öoara. Este vorba despre 38.176.000 de lei.

Conform procedurii, CJT a solicitat ├«n scris tuturor prim─âriilor din jude╚Ť s─â prezinte cereri pentru acordarea banilor conform Legii bugetului de stat pe anul 2023 ╚Öi a Legii 273/2006 privind finan╚Ťele publice locale. Astfel, sumele au o destina╚Ťie clar─â: sus╚Ťinerea programelor de dezvoltare local─â, a programelor de infrastructur─â care necesit─â cofinan╚Ťare local─â. De asemenea, banii din TVA se pot folosi ╚Öi pentru cheltuielile de func╚Ťionare, pe care prim─âriile din jude╚Ť, ├«n mod justificat, nu le pot finan╚Ťa din veniturile proprii, astfel cum sunt definite la art. 5 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 273/2006, cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare, ╚Öi din sume defalcate TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cele 99 de primării din Timiș au primit sumele care pot fi consultate AICI.

Spre exemplu, Primăria Timișoara primește 509.000 lei pentru proiecte aflate în derulare. Cu același scop, la Primăria Lugoj vor ajunge 501.000 lei, Primăria Sânnicolau Mare va beneficia de 570.000 de lei, iar Primăria Buziaș de 566.000 de lei.

De asemenea, consilierii jude╚Ťeni au votat ╚Öi estimarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea ad─âugat─â ╚Öi sumele din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anii 2024-202. Acestea pot fi consultate AICI.

Citeste continuarea pe www.tion.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

BihorStiri.ro Incendiu de amploare în localitatea bihoreană Ponoară

Urmatoarea stire

Mai mul┼úi de┼úinu┼úi ru┼či care au luptat ├«n Ucraina vor fi gra┼úia┼úi, a anun┼úat ┼čeful grupului Wagner. “A┼úi lucrat ├«n mod onorabil, cu demnitate”

Stiri pe aceeasi tema