CÎȘTIGĂTORUL CONCURSULUI LANSAT DE ROMANIAN DESIGN WEEK ȘI IQOS ESTE PROIECTUL „ECHOES OF PRESENCE”


ÎMPREUNĂ este tema pe care Romanian Design Week și IQOS au propus-o comunității creative din România pentru ediția de anul acesta a concursului. Peste 13.000 de oameni au votat cele trei proiecte finaliste, iar cîștigătorul a fost decis de comunitate, prin vot public, și a primit peste 6000 de voturi.

·       Proiectul „Echoes of Presence”, clasat pe locul I, primește un premiu în valoare de 5.000 de euro și un buget de producție pus la dispoziție de organizatori în valoare de 40.000 de euro;

·       Proiectul „Alternative Togetherness”, clasat pe locul al II-lea, primește un premiu de 3.000 de euro;

·       Proiectul „Togetherness”, locul al III-lea, primește un premiu de 2.000 de euro.

Instalația cîștigătoare propusă de Alina Rizescu, Bogdan Ștefănescu și Denis Flueraru va fi realizată și expusă în cadrul Romanian Design Week. Coordonator tehnic și partener de producție și montaj va fi Florin Niculae – CEO Kaustik.

Echoes of Presence echipa jpg

Cei trei creatori ai proiectului cîștigător, „Echoes of Presence”, au oferit o definiție inovativă a conceptului de „împreună” și au gîndit o instalație imersivă în care prezența vizitatorilor influențează ambientul și experiența celorlalți. A auzi, a simți și a cunoaște sînt temele celor 3 camere în care omul este surprins de un ambient în continuă schimbare. Scenografia amintește de un context urban esențializat, iar percepția asupra spațiului este augmentată prin reflexii și tehnologie.

Publicul parcurge un traseu prin 3 încăperi în care experiențele vizuale se combină cu cele sonore și cu cele senzoriale, într-o descoperire a celuilalt din ce în ce mai profundă. Prin senzori de prezență, vizitatorii declanșează efecte care se propagă dintr-o încăpere în cealaltă. 

În prima etapă a evaluării, cele trei proiecte finaliste au fost alese de juriul format din Adrian Damian – scenograf, Eliza Yokina – arhitect, Senior Partner Cumulus, Omid Ghannadi – designer, cofondator Inside Academy, Andrei Borțun – CEO The Institute și Bogdan Jurge – Manager Brand Engagement IQOS, Philip Morris România.

În a doua etapă, publicul adult a decis cîștigătorul prin voturile acordate pe platforma concursului –  www.partedinarte.ro.

Romanian Design Week 2023 va avea loc în București, între 12 și 28 mai. Proiectul cîștigător va fi prezentat în spațiul principal al ediției din acest an a festivalului, iar la finalul acestuia, el va rămîne în spațiul expozițional și va putea fi vizitat pînă la sfîrșitul lunii iunie.

Romanian Design Week (RDW) este cel mai mare eveniment interdisciplinar din România – un festival care promovează designul, arhitectura, creativitatea și…

Citeste continuarea pe dilemaveche.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema