„Circula cu viteză mai mare decât Președintele României”Petre Mazilu, administratorul General MPM Impex SRL – firma care a săpat groapa în care a murit polițistul Bogdan Gigină în timp ce îl escorta către casă pe Gabriel Oprea –, cere Curții de Apel achitarea, după ce instanța de fond l-a găsit ca fiind singurul vinovat pentru accidentul din data de 20.10.2015. Petre Mazilu arată în motivele de apel că, dintre toți demnitarii, Gabriel Oprea circula în coloană oficială cu cea mai mare viteză, mai mare chiar decât cea care îl însoțea pe președintele României.

Petre Mazilu a fost condamnat de Tribunalul București, pe data de 6 martie, la pedeapsa de 2 ani și 8 luni cu suspendare pentru ucidere din culpă, în timp ce fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost achitat.

Curtea de Apel București are la dispoziție 165 de zile pentru a pronunța o decizie definitivă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, înainte ca faptele lui Gabriel Oprea și Petre Mazilu să se prescrie, pe data de 20 octombrie 2023.

În motivele de apel depuse la dosar de Petre Mazilu avocații acestuia fac referire la mărturii și împrejurări deloc favorabile lui Gabriel Oprea.

Printre ele se numără mărturiile a 9 ofițeri de poliție, din care reiese că dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea circula cu viteză mare indiferent de natura deplasării.

În momentul în care motociclistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, în seara zilei de 20.10.2015, autospeciala de însoțire WV Passat se deplasa cu viteza de aproximativ 100 km/h, în vreme ce autoturismul care îl transporta pe Gabriel Oprea se deplasa cu viteza de 110 km/h, conform ultimului raport de expertiză criminalistică realizat în cauză, în anul 2021.

Iată ce au declarat ofițerii de poliție chemați în fața instanței de fond să dea detalii despre deplasările lui Gabriel Oprea prin oraș:

  • Szekely Maria-Mihaela (ofițer de poliție, BPR): „Coloana ministrului de Interne se deplasa cu o viteză superioară celei cu care se deplasa Președintele României”.
  • Brașovianu Ștefan-Florin (agent de poliție, BPR): „De regulă, coloana Ministerului de Interne se deplasa cu viteză, mult mai tare decât celelalte coloane”.
  • Cornea Cosmin Petre (ofițer SPP, aghiotant al procurorului general de atunci, Tiberiu Nițu): „Din spusele polițiștilor rutieri care ne însoțeau, ministrul de interne Oprea Gabriel se grăbea întotdeauna, indiferent că era zi sau noapte și indiferent de condițiile meteorologice”.
  • Vlăsceanu Ionuț Dănuț (ofițer de poliție, șef serviciu BPR): „Timpul de deplasare în cazul însoțirii ministrului Oprea Gabriel era mai scurt decât în cazul însoțirii altor persoane”.
  • Cioncă Marius Pavel (ofițer de poliție, autospeciala de însoțire): „Viteza de deplasare depășea viteza legală admisă pentru ceilalți participanți la trafic (…) viteza de deplasare în activitatea de însoțire a ministrului Oprea era mai mare decât în cazul celorlalți demnitari (…)…

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Un film despre România eșuată

La exact o săptămână de la Lemonade, remarcabilul debut în regia de film al Ioanei Uricaru, TVR Cultural…