Ciolacu pasează responsabilitatea pensiilor speciale către Ciucă: Nimeni nu mai dă nicio explicație pentru ce a trecut în PNRR


Președintele Camerei Deputaților și liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a transmis joi, 23 martie, că se simte dator să explice care este abordarea Guvernului privind pensiile speciale, având în vedere că „nimeni nu mai dă acum nicio explicație legat de ce a trecut în PNRR”.

„Eu insist în continuare că datoria mea ca om politic este să vin în fața românilor și să dau explicații (…) Avem un PNRR care a fost ținut ascuns (…) există acolo jalonul cu pensiile speciale (…) A fost un Guvern al României care, secret, și-a asumat anumite jaloane, în anumiți parametrii. Cred ca domnul prim-ministru Ciucă era atunci ministru al Apărării (…) ministrul Justiției cred că era domnul Stelian Tănase, ministrul Muncii era doamna de la PNL (n. red. – Raluca Turcan). Am înșeles că nimeni nu mai dă acum nicio explicație ce a trecut în PNRR”, a spus Ciolacu pe holurile Parlamentului.

Ciolacu: Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale

Liderul PSD a reiterat ideea că pensiile militarilor sunt pensii de serviciu, pe care le au militarii din 22 de țări europene.

Marcel Ciolacu, a contrazis de mai multe ori Comisia Europeană, susținând ideea că pensiile militare intră în categoria celor de serviciu. Comisia Europeană susține că pensiile speciale, inclusiv cele militare, trebuie să fie incluse în programul de reformă a sistemului public de pensii, asumat de România prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Există un raport al Băncii Mondiale foarte corect. România se află cu un război la frontieră. Spun fără nicio reținere, armata nu are pensii speciale. 22 de state ale UE au o lege specială pentru pensiile militare. Franța, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Austria. Toată lumea are legi speciale, nu pensii speciale, în ceea ce privește armata”, a spus Marcel Ciolacu.

Clarificări de la Ciolacu

Președintele social-democraților a mai afirmat că reforma pensiilor speicale este prevăzută în cererea numărul 3 de plată din PNRR și că România este în stadiul în care aceste reforme trec prin Parlament, ca apoi să fie înaintate Comisiei.

„Doar două state până acum din UE au depus cererea de plată nr. 3. Nu suntem nici întârziați, nici depășiți”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Povestea femeii care a învățat să scrie și să citească la 39 de ani. Cum a devenit una dintre cele mai vândute autoare de cărți din UK

Urmatoarea stire

Kievul transmite că Rusia pierde din viteză la Bahmut, iar trupele ucrainene „vor profita foarte curând”

Stiri pe aceeasi tema

Ucraina se pregătește de contraatac

Ucraina şi-a accelerat pregătirile de contraofensivă, în timp ce aşteaptă sosirea mai multor arme occidentale, un element-cheie pentru…