Cine sunt clienții firmelor de închirieri auto din România?


Cine sunt clienții firmelor de închirieri auto din România?

O nouă cercetare aprofundată realizată de specialiștii de la Nanorent, o companie de rent a car Cluj, ne oferă un adevărat tablou surprinzător asupra închirierii mașinilor în România. Datele colectate în perioada ianuarie-august 2023 arată o imagine asupra profilului celor care închiriază autovehicule în țara noastră.

Revenirea Diasporei pe Pământ Românesc

Se pare că răspunsul la întrebarea “Cine închiriază mașini în România?” se află în principal peste hotare. Analiza Nanorent evidențiază că nu mai puțin de 53,44% din clienții care recurg la serviciile de închirieri auto sunt români ce provin din diaspora. Mai mult, un impresionant procent de 89,8% dintre aceștia optează să preia vehiculul direct de la aeroport. Evident, această alegere vine ca un răspuns la nevoile specifice ale românilor din diaspora, care doresc să maximizeze fiecare moment petrecut acasă.

Străinii descoperă România pe patru roți

Aproximativ 30,17% dintre clienții companiilor de închirieri auto care aleg să exploreze România la volanul unei mașini închiriate sunt cetățeni străini. Atracțiile turistice ale țării noastre atrag vizitatori din toate colțurile lumii. Cu toate acestea, ineficiența sistemului de transport public determină turiștii străini să se îndrepte către companiile de închirieri auto. Conform unui studiu recent realizat de Institutul Național de Statistică, în primul trimestru al anului 2023, cheltuielile turiștilor străini pentru închirierea de mașini reprezentau 59,2% din totalul cheltuielilor lor de transport. În acest context, închirierea unei mașini se dovedește a fi soluția ideală, oferindu-le libertatea și flexibilitatea necesare pentru a vizita țara noastră.

Localnicii: Nevoi diverse, soluții convenabile

Nu doar românii din străinătate sau turiștii străini apelează la serviciile companiilor de închirierile auto. Analiza arată că 16,37% dintre cei care apelează la serviciile de rent a car sunt chiar localnicii români. Diversitatea de motive este vastă, de la dorința de a avea un vehicul mai încăpător pentru vacanțe, până la nevoia de deplasare la evenimente speciale De asemenea, există și cei care se orientează către serviciile de închiriere atunci când mașinile lor personale sunt la service.

închirieri auto

Pentru a avea o imagine mai clară a distribuției clienților companiilor de închirieri auto, infograficul de mai jos prezintă distribuția clienților care închiriază mașini în România.

Dinamica pe Genuri

Echipa Nanorent nu s-a oprit doar la o analiză superficială a pieței de închirieri auto. Dorința de a înțelege în profunzime comportamentul clienților a condus la o cercetare riguroasă, care a inclus distribuția pe baza genului Datele colectate dezvăluie că, dintre persoanele interesate de “Cine închiriază mașini în România?”, 62,83% sunt bărbați,…

Citeste continuarea pe www.autoexpert.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema