Cine poate fi propunerea pentru noul ministru al Educației

Ligia Deca, consilierul lui Klaus Iohannis pe probleme de învățământ, ar putea fi noul ministru al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Surse politice au declarat că fostul ministru a discutat cu Klaus Iohannis înainte să își dea demisia.

Conform acelorași surse, Cîmpeanu a vorbit atât cu Klaus Iohannis, cât și cu premierul Nicolae Ciucă, înainte să se decidă să-și dea demisia din funcția de ministru al Educației.

Se pare că Sorin Cîmpeanu a fost deranjat de faptul că nimeni din PNL nu i-a luat apărarea în ultimele zile, când a fost acuzat de plagiat.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia de onoare, „din proprie inițiativă”, după ședința Executivului de joi seara.

Ligia Deca este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare din 2015 și a contribuit în mod substanțial la proiectul de suflet al lui Klaus Iohannis, România Educată.

Proiectul are peste 10.000 de amendamente strânse după dezbaterile publice organizate de fostul ministru Sorin Cîmpeanu și este contestat atât de profesori, părinți și reprezentanții elevilor, cât și de ONG-uri.

Ligia Deca are 40 de ani, este doctor în științe politice, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

M. Nedelcu

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ministerul Energiei, despre confortul termic din casă: O temperatură potrivită este în jurul a 19-20 de grade

Urmatoarea stire

Aproape 60.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului

Stiri pe aceeasi tema