Cine îi poate lua locul de Ministru al Educației lui Sorin Cîmpeanu, după ce acesta a demisionat. Anunțul făcut de politician


Cine îi poate lua locul de Ministru al Educației lui Sorin Cîmpeanu, după ce acesta a demisionat. Anunțul făcut de politician, joi seara, a luat prin surprindere întreaga țară.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, joi, după scandalul plagiatului, scos la iveală de jurnalista de investigații, Emilia Șercan. Acesta și-a însușit 92 de pagini din munca a doi profesori, într-un curs universitar, conform dezvăluirilor făcute de jurnalistă. Zilele trecute, Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Unviersității București, respectiv Lidia Bodea, directoarea Editurii Humanitas, au ieșit în stradă și i-au cerut demisia lui Sorin Cîmpeanu, etichetat deja în spațiul public drept „impostor” și „plagiator”, scrie TVR.

Seara trecută, Cîmpeanu i-a luat pe toți prin surprindere după ce a anunțat că a demisionat. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;

9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;

10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;

Și multe altele………

Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății. Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!

Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator. Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor. Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a anunțat Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Cine ar putea să-i ia locul lui Sorin Cîmpeanu

Potrivit România TV, Sorin Costreie, prorector al Universității București și consilier al premierului Ciucă, ar putea să-i ia locul lui Sorin Cîmpeanu și să devină Ministru al Educației. Reamintim că, Premierul Nicolae Ciucă l-a numit în luna ianuarie pe Valentin-Sorin Costreie, consilier de stat în cadrul Cancelariei sale.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Gigi Becali, legitimat de poliţişti în faţa Guvernului

Urmatoarea stire

Mihai Stoica a pierdut o casă și câteva zeci de mii de euro. „A dat «cash out» și ne-a ars pe toți, ne-a rupt!”. Cine l-a păcălit pe managerul FCSB

Stiri pe aceeasi tema