Cine este fondatorul magazinului Primark. Apărea foarte rar în public și era o persoană foarte discretăAm aflat cine este fondatorul magazinului Primark, cel mai nou lanț de magazine care a intrat pe piața din România. Patronul celebrului lanț de magazine apărea foarte rar în public și a fost toată viața o persoană foarte discretă. A decedat în urmă cu doi ani, la o vârstă înaintată.

Cine a fondat Primark, cel mai nou lanț de magazine intrat pe piața românească

Am aflat cine este fondatorul celui mai nou lanț de magazine intrat pe piața din România. Retailerul internaţional de modă Primark a deschis zilele acestea primul magazin din România.

Acesta a fost deschis în centrul comercial ParkLake din Bucureşti și a necesitat o investiţie de 10 milioane de euro. În urma extinderii pe plan local în țara noastră, compania a ajuns la a 15-a piaţă internaţională.

Cine a pus bazele Primark

Normal, primul gând al românilor care au făcut deja cunoștință cu celebrul magazin sau au auzit de deschiderea lui în București au fost curioși să știe cui aparține, de fapt, lanțul de magazine Primark.

Cel care a pus bazele companiei de azi, a făcut-o în urmă cu doar 50 de ani și se numește Arthur Ryan.

Cine este Arthur Ryan, fondatorul Primark

Arthur Ryan s-a născut pe 18 iulie 1935 în orașul Cork, Irlanda. Apoi, familia lui Arthur Ryan s-a mutat în Dublin, unde acesta a urmat cursurile şcolii Synge Street CBS.

A urmat emigrarea la Londra, moment cvând Arthur Ryan a lucrat pentru retailerul de modă Carr & McDonald. A revenit apoi în Dublin, Irlanda, şi s-a angajat în cadrul lanţului de retail Dunnes Stores.

Când a apărut numele Primark

Arthur Ryan a deschis primul magazin Penneys pe Mary Street din Dublin în 1969, după care a dus modelul în 1974 în Marea Britanie, moment în care a renumit magazinele Primark. A ales acest nume pentru a evita problemele legale cu lanțul american JC Penney.

Revoluția majoră a venit în 2005, când Primark a cumpărat un portofoliu imens de magazine Littlewoods. Între timp, o atenție deosebită acordată tendințelor de podium l-a făcut șic și ieftin.

Acum reprezintă peste o treime din profiturile operaționale ale companiei-mamă Associated British Foods (ABF).

Arthur Ryan a decedat la 84 de ani

De asemenea, în 2009, Arthur Ryan a renunțat la controlul de zi cu zi al companiei în calitate de director executiv, dar a devenit în schimb președinte. A decedat în data de 8 iulie, 2019, la 84 de ani.

Arthur Ryan a avut cinci copii, din cele două căsătorii pe care le-a avut. Toată viața, Arthur Ryan a fost scump la vedere. Nu dădea niciodată interviuri și era foarte rar văzut în public fără bodyguarzi.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Moscova și Beijingul își cimentează alianța: Rusia anunţă că nave ale sale vor participa la exerciţii cu marina chineză

Urmatoarea stire

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 300. Lukaşenko nu-i face pe plac lui Putin, refuzând să-şi trimită trupele la luptă / La Kiev, electricitatea lipseşte cu orele

Stiri pe aceeasi tema