Cine e bărbatul care a dat spargerea la Capela “Sfânta Elisabeta” din Cotroceni. A luat doar racla şi a lăsat moaştele în bisericăUlterior, surse din anchetă au afirmat că, de fapt, bărbatul ar fi abandonat moaştele în lăcaşul de cult, fiind interesat doar de raclă. Conform aceloraşi surse, moaştele sunt acum căutate. Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat spargeri sau tentative de spargeri în mai multe lăcaşuri de cult, fără a furniza alte detalii din anchetă.

Conform unor surse din anchetă, bărbatul nu ar fi furat de fapt moaştele, el fiind interesat doar de racla în care acestea erau depuse. Sursele citate afirmă că bărbatul susţine că a abandonat moaştele în lăcaşul de cult, acestea fiind în prezent căutate. Aceleaşi surse mai afirmă că tânărul obişnuia să frecventeze bisericile. El nu ar fi încercat încă să valorifice obiectele furate pentru că sustrăsese sume importante de bani din cutia milei şi din cea pentru banii de lumânări.

A fost reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul care ar fi furat moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi mai multe obiecte din lăcaşuri de cult a fost reţinut de poliţiştii Capitalei pentru 24 de ore, urmând a fi propus instanţei cu măsuri preventive.

Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale al Capitalei au pus în executare, joi, două mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

“Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcaşuri de cult din municipiul Bucureşti şi ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, Agerpres.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema