Chipsuri Eco din porumb, retrase de la vânzare din București și din țară, din cauza unei substanțe suspicioase. Ce conțineau

Alertă alimentară! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor transmite că au fost retrase de la vânzare chipsuri eco din porumb, din cauza unei suspiciuni.

ANSVSA anunță retragerea de pe piață a chipsurilor Eco

În urma unei informări transmise de furnizorul Alnatura Produktions-und Handels GmbH, Cora a decis să retragă și să recheme de la clienți produsul: Alnatura Eco Chips din porumb 125g, cu data de expirare 16.08.2022.

Motivul retragerii este bazat pe suspiciunea prezenţei alcaloizilor tropanici, potrivit informațiilor oficiale transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Clienții care au cumpărat produsul cu datele menționate mai sus sunt rugați să nu-l consume, ci să-l returneze în magazinul de unde l-au cumpărat și să solicite banii înapoi, până la data de 18.07.2022 cel târziu.

„Aceste măsuri s-au luat în urma aplicării politicii stricte de siguranță alimentară din cadrul companiei noastre”, transmite Cora, potrivit ANSVSA.

Citește și: Guvernul scumpește alcoolul, țigările, băuturile cu zahăr și mâncarea. Sunt preconizate și schimbări la impozitul pe profit

Ce sunt alcaloizii tropanici și cât de periculoasă este substanța? Chipsuri Eco din porumb, retrase de la vânzare

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (buruieni), care cresc întâmplător pe suprafețele cultivate cu cereale și au rolul de a îndepărta dăunătorii.

Aceste ingrediente naturale nu afectează sănătatea oamenilor pe termen lung, dar pot duce la probleme temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap, potrivit b365.ro.

Detalii despre produs:

  • Denumire: Alnatura Eco Chips din porumb 125g
  • Data la care expiră: 16.08.2022,
  • EAN: 4104420053847.

Citește și: Jumătate de București rămâne fără apă caldă! Cinci din cele șase sectoare ale Capitalei sunt afectate. Ce anunță Termoenergetica

Patru hoteluri din Bucureşti, amendate de ANPC cu aproape 100.000 de lei. Peste 50 de camere unde era mizerie, închise temporar

Patru hoteluri din Bucureşti au fost amendate de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu aproape 100.000 de lei. Totodată, peste 50 de camere au fost închise temporar din cauza mizeriei, fiind găsite protecţii de saltea rupte, pilote pătate, perdele arse.

ANPC a anunţat, marţi, că în aceste zile continuă controalele în spaţiile de cazare din Bucureşti, pentru a verifica modul în care operatorii economici din industria hotelieră a Capitalei îşi primesc vizitatorii, în plin sezon de vacanţă.

Patru dintre cele mai cunoscute hoteluri s-au aflat, luni şi marţi, în atenţia echipelor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti (CPCMB).

Citește și: Ce spune ministrul Alexandru Rafila despre obligativitatea purtării măștii de protecție. Numărul de cazuri Covid-19, în creștere

“Pentru a avea stele, trebuie să le meriţi şi să ştii să le păstrezi. Dacă nu poţi întreţine un hotel, nu îl mai ţine deschis, doar pentru a încasa. Iar dacă vin bani, nu uita să investeşti în propria afacere. Mă întreb: şi aici am supărat pentru că am venit în control? Şi aici există teorii ale conspiraţiei?”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi.

Totodată, comisarii ANPC au constatat folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare, folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile, potrivit News.ro.

Neregulile găsite în spaţiile de cazare au fost următoarele: folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-sanitare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, saltele şi pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în cameră, cât şi pe holuri, depuneri de praf; lipsa plaselor împotriva insectelor la ferestre; folosirea în cameră a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.

(P) Încheierea BAC-ului crește aplicările pe piața muncii. Ce domenii sunt atractive pentru tineri, conform eJobs…

Citeste continuarea pe a1.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Ai venit la adevărata Steaua?” » Cum a răspuns ex-dinamovistul transferat marți de echipa lui Oprița

Urmatoarea stire

Putin caută soldaţi în închisori şi firme. Familiile voluntarilor dispuşi să moară în Ucraina ar primi 90.000 de dolari

Stiri pe aceeasi tema