China solicită comunității internaționale să se concentreze asupra dezvoltării

China solicită comunității internaționale să întărească unitatea și cooperarea, pentru a concentra atenția asupra problemei dezvoltării, a declarat Dai Bing, reprezentantul adjunct chinez la ONU, în cadrul dezbaterilor generale pe tema dezvoltării sociale ale celui de-al treilea comitet al Adunării Generale a ONU.

Dai Bing a arătat că dezvoltarea constituie baza păcii și stabilității, fiind cheia pentru rezolvarea problemelor economice și sociale, pentru asigurarea fericirii oamenilor. În contextul pandemiei, conflictelor regionale, crizelor alimentare, energetice și climatice, economia mondială se recuperează lent.

Oficialul chinez a mai arătat că multilateralismul reprezintă temelia ordinii internaționale. În cazul insuficienței acute de resurse pentru dezvoltarea globală, țările trebuie să se completeze și să se ajute reciproc. De asemenea, țările dezvoltate trebuie să își asume responsabilitățile și să ofere țărilor în curs de dezvoltare mai mult sprijin pentru dezvoltare, a mai declarat Dai Bing.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

– Publicitate –

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un copil dispărut din Galaţi a fost găsit în Gara de Nord Bucureşti

Urmatoarea stire

Cine este Ligia Deca, consiliera lui Iohannis aflată în cărți pentru a prelua ministerul Educației: “Profesionist cu o carieră impecabilă, neimplicată în politică”

Stiri pe aceeasi tema