China organizează o mare incursiune militară, afirmă TaiwanulAcesta a declarat că 71 de avioane ale forțelor aeriene chineze, inclusiv avioane de luptă și drone, au intrat în așa-numita zonă de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Taiwanul este un stat autonom – dar China îl consideră o provincie separatistă cu care se va reunifica în cele din urmă.

Tensiunile dintre cele două părți au crescut în mod constant în ultimele luni.

În august, Beijingul a fost înfuriat de o vizită pe insulă a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, cel mai important politician american care a vizitat Taiwanul în ultimii 25 de ani.

China a răspuns la această vizită prin organizarea a ceea ce a fost atunci cele mai mari exerciții militare din istorie în mările din jurul Taiwanului și a blocat, de asemenea, unele schimburi comerciale cu insula.

Ministrul taiwanez de externe, Joseph Wu, a condamnat atunci acțiunea Chinei ca fiind extrem de provocatoare. China nu a spus niciodată că nu va folosi forța pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

Luni, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că 43 de avioane chineze au trecut peste așa-numita linie mediană, o zonă tampon neoficială care separă cele două părți în interiorul zonei de apărare aeriană.

China a declarat că a efectuat duminică “exerciții” în jurul Taiwanului, ca răspuns la ceea ce a declarat că a fost o provocare din partea insulei și a SUA.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Imagini inedite din peșterile spectaculoase ale Apusenilor. Care pot fi vizitate în orice anotimp VIDEO

Urmatoarea stire

Cum au reacţiont autorităţile iraniene după ce fotbalistul Ali Daei şi-a exprimat susţinerea pentru protestele antiguvernamentale

Stiri pe aceeasi tema