China. Mai mulți angajați ai unei fabrici de teste Covid s-au încăierat cu poliția, în cadrul unui protest împotriva patronilor. Cererea de teste a scăzut, după abandonarea strategiei “zero-Covid”.

După renunțarea la restricțiile impuse prin politica “zero-Covid”, cererea pentru teste a scăzut, ceea ce i-a determinat pe angajatori să facă disponibilizări. Protestul angajaților fabrici Zybio din regiunea Chongqing (sud-vestul Chinei) a avut loc sâmbătă, după ce o parte din ei au fost concediați.

Pe internet circulă videoclipuri în care o parte dintre manifestanți aruncă teste Covid pe stradă și strigă “Dă-ne banii înapoi!”. Aceștia s-au confruntat cu polițiștii, în care au aruncat cu scaune, lăzi și conuri de trafic. 

Protestele cu caracter politic sunt rare în China, dar au devenit mai frecvente în ultima perioadă, pe fondul carantinei stricte impuse de guvern. În urma unor ample manifestații din noiembrie 2022, China a renunțat la strategia “zero-Covid”.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Germania nu plănuieşte să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina

Urmatoarea stire

Prins în trafic fără permis și cu droguri asupra lui – Vocea Vâlcii Online

Stiri pe aceeasi tema

De 32 de ani împreună…

Gândit încă de la primul număr, publicat în 5 decembrie 1990, ca o busolă pentru românii confruntaţi cu…