China a ripostat față de declarațiile calomnioase ce i s-au adus în cadrul sesiunii Consiliului pentru Drepturile Omului


În cadrul dezbaterilor generale a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului din 22 martie, reprezentantul Chinei a ripostat ferm împotriva declarațiilor calomnioase ale statelor occidentale și a expus lacunele din domeniul drepturilor omului.

China are ca prioritate intereselor poporului și principiul constituțional potrivit căruia „statul respectă și protejează drepturile omului”. De asemenea, ține cont de bunăstarea celor peste 1,4 miliarde de chinezi, fiind drept cel mai important dintre drepturile omului și promovează dezvoltarea drepturilor omului urmând calea modernizării chineze.

China a subliniat faptul că unele țări, din motive politice, au creat și propagat informații false, au stârnit probleme legate de China în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului și au încercat să o atace și să o defăimeze, prin suprimarea dezvoltării. Aceste încercări sunt sortite eșecului. Aproximativ 100 de țări și-au exprimat în mod clar sprijinul pentru China în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului, în diferite moduri, cu privire la chestiuni legate de Xinjiang, Tibet și Hong Kong. 

În cadrul celei de-a 51-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului, proiectul de decizie legat de Xinjiang a fost respins cu fermitate, ceea ce demonstrează pe deplin poziția comunității internaționale.

Articol realizat de Radio China Internațional și CCTV

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema