China a pus gând rău influencerilor care critică politicile privind COVID. Sute de conturi de pe rețelele sociale au eliminateSambata, 07 Ianuarie 2023, ora 23:04

283 citiri

China a eliminat peste 1.000 de conturi de socializare, unele cu milioane de adepți, care au criticat politicile guvernamentale Covid.

Platforma de socializare Weibo a transmis că a suspendat sau a interzis conturi pentru ceea ce a descris ca fiind atacuri personale împotriva specialiștilor chinezi în COVID, potrivit bbc.com.

China a renunțat la politica sa strictă de zero Covid în decembrie și a înregistrat o creștere rapidă a numărului de infecții și decese.

Până de curând, criticile online s-au axat în mare parte pe aplicarea strictă a reglementărilor Covid, inclusiv pe închiderile care au impus ca oamenii să stea acasă în izolare timp de săptămâni întregi.

Dar postările recente au vizat experții care au apărat decizia bruscă de a renunța la restricții, deși le susțineau cu doar câteva săptămâni în urmă.

Weibo a declarat că a reperat aproape 13.000 de încălcări, inclusiv atacuri asupra experților, cercetătorilor și lucrătorilor medicali. Interdicții temporare sau permanente au fost date la 1.120 de conturi.

“Nu este acceptabil să arunci insulte la adresa persoanelor care au un punct de vedere diferit sau să publici atacuri personale și opinii care incită la conflicte”, au arătat reprezentanții Weibo într-o declarație.

De când China a renunțat la unele părți cheie ale politicii “zero-Covid în urma unor proteste istorice împotriva acestei politici, au fost raportate spitale și crematorii care au fost copleșite.

China a încetat să mai publice datele zilnice privind cazurile și a anunțat doar 22 de decese Covid din decembrie, folosind propriile criterii stricte.

Ministerul Transporturilor a declarat că se așteaptă ca peste două miliarde de pasageri să călătorească în următoarele 40 de zile, ceea ce reprezintă o creștere de 99,5% față de anul trecut și ajunge la 70% din numărul de călătorii din 2019.

Acest lucru a dus la îngrijorări generalizate că festivalul ar putea înregistra un alt val de infecții, în special în zonele rurale care sunt mai puțin dotate cu paturi de terapie intensivă și ventilatoare.

Începând de duminică, China va renunța la cerința de carantină pentru călătorii care vin din străinătate, ceea ce înseamnă că mulți chinezi vor putea călători în străinătate pentru prima dată în aproape trei ani.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema