China a găsit o nouă resursă importantă pe Lună. Țara deja plănuiește 3 misiuni selenare după descoperire


E posibil ca descoperirea să pună presiune pe SUA, pentru a-și dezvolta misiunea Artemis I, către Lună. Aceasta a fost amânată cu o lună după ce a avut dificultăți la nivelul rezervorului de combustibil. 

Exploatarea mineralelor de pe Lună ar putea deveni un punct tensionat între țări. NASA e interesată de polul sudic al Lunii, acolo unde China vrea să construiască o stație de cercetare în parteneriat cu Rusia. 

În ultimii ani, China și-a dezvoltat planurile de explorare a spațiului. Țara vrea să construiască o stație spațială, să lanseze noi misiuni pentru a aduce pe Pământ mostre selenare. În plus, a lansat un rover selenar, numit Zhurong. 

Chiar dacă China a găsit o nouă resursă importantă pe Lună, doar SUA au reușit să ducă astronauți pe satelitul natural al Pământului. Ultimii oameni care au pășit pe Lună au făcut parte din misiunea Apollo 17, în urmă cu aproximativ 50 de ani. 

Misiunea Apollo 11 a fost prima care a adus mostre selenare pe Pământ, în iulie 1969. Atunci, au fost adunate aproximativ 22 de kilograme de material de pe suprafața Lunii. 

NASA finanțează proiecte care ar putea dezvolta explorarea spațială 

NASA a oferit suma de 5.1 de milioane de dolari în cadrul programului NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC) pentru mai multe proiecte care promit să inoveze explorarea spațială pe viitor. 

Dacă aceste concepte vor fi transformate în tehnologii eficiente, NASA va putea explora lumi la care nu are acces acum. 

Nu se știe exact cât de mult va dura până când proiectele vor fi transformate în tehnologii ce vor putea fi folosite de astronauți. Potrivit NASA, acestea se află în primele etape de cercetare. Acum, însă, cursa către Lună ar putea deveni și mai competitivă, cum China a găsit o nouă resursă importantă pe Lună. 

Unul dintre proiecte promite o tehnologie ce ar putea produce oxigen pe Marte. Aceasta va absorbi dioxidul de carbon și poate fi inclusă și în costumele astronauților. 

„Un astronaut intră în scanner și, câteva ore mai târziu, va merge pe Marte într-un costum spațial personalizat. Va respira oxigen care a fost extras din atmosfera bogată în dioxid de carbon a Marte,” a fost exemplul oferit de NASA. 

Și MIT a primit finanțare din partea NASA. Experții vor să creeze „o drona gonflabilă care seamănă cu o pasăre și care va zbura pe cer și va studia atmosfera și tiparele meteo” de pe Venus. 

„Astfel de idei sunt acum SF. Dar pot deveni realitate într-o zi, mulțumită unui nou fond acordat de NASA,” a declarat un reprezentant al agenției.

Citeste continuarea pe useit.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

ANCOM aşteaptă 700 mil. euro pentru vânzarea licenţelor 5G

Urmatoarea stire

Curs valutar BNR, luni, 12 septembrie 2022. Cotația euro crește la începutul săptămânii

Stiri pe aceeasi tema