Chiar şi atunci când femeile câştigă la fel de mult ca soţii lor, ele muncesc mai mult acasă„Chiar dacă contribuţiile financiare au devenit mai egale în căsnicii, modul în care cuplurile îşi împart timpul între munca plătită şi viaţa de familie rămâne dezechilibrat”, a precizat studiul Pew, citat de CNN.

Pew a constatat că în 29% dintre căsătoriile heterosexuale din prezent, femeile şi bărbaţii câştigă aproximativ la fel (aproximativ 60.000 de dolari fiecare). „Soţii din căsniciile egalitare cheltuiesc cu aproximativ 3,5 ore mai mult pe săptămână pentru activităţi de agrement decât soţiile. Soţiile din aceste căsnicii petrec aproximativ 2 ore pe săptămână mai mult decât soţii pentru a se ocupa de îngrijire şi cu aproximativ 2,5 ore mai mult decât soţii pentru treburile casnice”, se arată în studiu.

În 55% dintre căsătoriile între persoane de sex opus, bărbaţii sunt principalii sau singurii întreţinători de familie, câştigând în medie 96.000 de dolari, faţă de 30.000 de dolari pentru soţiile lor.

Între timp, în 16% dintre căsătorii, soţiile îşi depăşesc soţii ca principal (10%) sau unic întreţinător de familie (6%). În aceste căsnicii, femeile câştigă în medie 88.000 de dolari faţă de 35.000 de dolari pentru soţii lor.

Dintre toate aceste categorii, singura în care se raportează că bărbaţii petrec mai mult timp îngrijind decât soţiile lor este atunci când femeia este singurul întreţinător de familie. Iar timpul petrecut pe săptămână pentru treburile casnice în aceste căsnicii este împărţit în mod egal între soţi şi soţii.

În toate cazurile, este o mare schimbare faţă de acum 50 de ani – când, de exemplu, soţii erau principalul susţinător al familiei în 85% dintre căsnicii.

Pew a constatat că femeile de culoare au „o probabilitate semnificativ mai mare” decât alte femei de a câştiga mai mult decât soţii lor. De exemplu, 26% dintre femeile de culoare aduc acasă mai mult decât soţii lor, în timp ce doar 17% dintre femeile albe şi 13% dintre femeile hispanice fac acest lucru.

Dar femeile de culoare cu o diplomă universitară sau mai mare şi cu puţini copii acasă sunt, de asemenea, printre cele mai susceptibile de a câştiga aproximativ la fel ca soţii lor.

Aceste cifre sunt raportate pe fundalul atitudinilor societăţii cu privire la cine ar trebui să câştige mai mult şi la modul în care ar trebui împărţită îngrijirea între soţi.

Aproape jumătate dintre americanii (48%) din sondajul Pew au declarat că soţii preferă să câştige mai mult decât soţiile lor, în timp ce 13% au declarat că bărbaţii ar prefera ca soţiile lor să câştige aproximativ la fel ca ei.

Ce îşi doresc femeile? Douăzeci şi doi la sută dintre americani au spus că majoritatea femeilor doresc un soţ care să câştige mai mult, în timp ce 26% au spus că majoritatea ar dori un…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema