Charles al III-lea face prima vizită la Parlament în calitate de monarh. Regele va însoți apoi sicriul mamei sale de la Palatul Holyroodhouse până la Catedrala St. Giles


Astăzi, Regele Charles al III-lea va vizita Westminster Hall, unde Camera Comunelor și Camera Lorzilor se vor reuni pentru a-și exprima condoleanțele față de decesul Reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, Charles va ține un discurs. Apoi, Regele și Camilla vor zbura la Edinburgh, unde, în jurul orei 14:25, vor însoți sicriul reginei de la Palatul Holyroodhouse până la Catedrala St. Giles. La ora 15:00, acolo va avea loc o slujbă în memoria reginei. De la ora 16:00, publicul va putea vedea sicriul depus în catedrală timp de 24 de ore. Tot luni, Regele se va deplasa la Palatul Holyroodhouse, unde va avea o audiență cu prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon.

Priveghi la Catedrala St Giles

Regele și regina consoartă vor merge apoi la Parlamentul scoțian, unde deputații vor prezenta o moțiune de condoleanțe la ora 17:30. La finalul zilei, Regele Charles al III-lea va participa la un priveghi alături de alți membri ai familiei regale la Catedrala St Giles.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Suverana s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie. Sâmbătă, 10 septembrie, într-o ceremonie solemnă la Londra, Charles al III-lea a fost proclamat, oficial, suveran al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Cu o zi în urmă, noul suveran a rostit primul său discurs către naţiune, în care i-a adus mamei sale un omagiu emoţionant şi s-a angajat să-şi servească ţara cu “loialitate, respect şi iubire”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

«A fost agresiv cu mine»

Urmatoarea stire

O tânără a rămas parțial orbită după ce s-a uitat la telefon în soare. Ce avertisment dau medicii

Stiri pe aceeasi tema