“CFR nu are astfel de jucători”


CFR Cluj a fost eliminată de italieni în play-off-ul Conference League, după o remiză albă în returul din Gruia.

Fostul fotbalist al vişiniilor, Ionuţ Rada, a tras concluziile la final şi identifică punctul slab care i-a făcut pe oamenii lui Petrescu să cedeze în faţa ocupantei locului 5 din Serie A.

Ionuţ Rada, pe vremea când înscria goluri în tricoul lui CFR Cluj

„Am sentimentul că se putea mai mult, la primul meci se putea mai mult. Păcat că având jucătorul în plus nu am putut să facem măcar un egal. Astăzi au fost cele două ocazii mari ale lui Krsasniqi, dar el nu are piciorul stâng. Un meci bine gândit de Dan Petrescu, le lipsesc oamenii care să scoată adversari din joc.

La un meci cu Lazio trebuie să marchezi din puţinele şanse pe care le ai. Trebuie să ai oameni de gol, care trebuie să fie pregătiţi în astfel de situaţii. Păcat de eliminarea lui Muhar, trebuia să îl schimbe Petrescu pentru că mai făcuse nişte faulturi înainte şi avea galben. Nu a fost într-o dispoziţie bună, s-a expus foarte uşor”, a transmis Ionuţ Rada, la Digi Sport.

Cum s-au descurcat „urmaşii” lui

CFR-ul a păstrat poarta intactă în partida din Ardeal. În special datorită prestaţiei jucătorilor care au evoluat pe postul pe care Ionuţ Rada s-a remarcat în carieră.

Burcă este om de bază la CFR şi la naţionala României
Burcă este om de bază la CFR şi la naţionala României

„Kolinger şi Burcă au făcut un meci bun, primul a avut două situaţii la Immobile, a intervenit bine. Linia de apărare cred că a funcţionat foarte bine, se puteau mai mute pase direct pe atacant, o verticalizare mai bună. Câteodată respectul ăsta prea mare dăunează.

Lipseşte ultima pasă, finalizarea, ştim că CFR nu are astfel de jucători, în afară de Petrila, Krasniqi, restul sunt pe forţă, pe faze fixe, nu au jucători care să poată să decidă un meci. Mă bucur că lumea a reacţionat, sper că au venit şi pentru CFR şi sper să vină cât mai mulţi la stadion în acest play-off care urmează”, a adăugat fostul fundaş.

Câştigurile dublei cu Lazio

Clujneii au ieşit onorabil din competiţie, aşa cum s-a întâmplat şi la precedenta prezenţă în primăvara europeană. În 2020, au fost eliminaţi de FC Sevilla, în 16-imile Europa League, după două egaluri.

Dan Petrescu şi fotbaliştii săi încearcă să câştige al şaselea titlu consecutiv
Dan Petrescu şi fotbaliştii săi încearcă să câştige al şaselea titlu consecutiv

„Nu am văzut o diferenţă foarte mare, trebuia mai mult curaj, poate să fie mai agresivi şi să creadă în această dublă. Ea a contribuit la creşterea încrederii echipei după 3 înfrângeri consecutive, aveau nevoie de meciuri să revină, CFR are puterea să fie în primele 2-3 echipe care se vor bate la campionat.

Pentru noi este un plus dacă ni se oferă astfel de meciuri împotriva unor echipe din campionate tari. Până să revenim în grupele Champions League, visul cel mare al patronilor de la noi, este drum lung. Acum exemplul Rapidului care încearcă să construiască pas cu pas şi de durată poate fi preluat şi de alte echipe”, a încheiat Ionuţ Rada.

Citeste continuarea pe www.playsport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

CFR Cluj, eliminată din Europa Conference League

Urmatoarea stire

Cristina Neagu, ovaționată de fanii lui Dinamo, după ce rapidiștii au spurcat-o. Pusă să înjure… Steaua

Stiri pe aceeasi tema