CFR Marfă, în capul listei datornicilor pe care ANAF a trimis-o Poliției pentru cercetări penale/ Peste 4.000 de firme cu restanţe mai mici de 100 de lei se află pe listă

Lista celor aproape 53.000 de contribuabili trimisă de ANAF Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru cercetări penale are în frunte, potrivit informaţiilor Profit.ro, o companie de stat, CFR Marfă, cu restanţe de aproape 22 milioane de lei intrate sub incidenţa prevederilor care au reincriminat, de la 1 martie, reţinerea fără virare la buget a unor contribuţii şi impozite cu reţinere la sursă, transmite News.ro.

La coada acestei liste sunt însă peste 4.000 de firme cu restanţe mai mici de 100 de lei.

Acestea riscă la rândul lor să ajungă în atenţia poliţiştilor, în funcţie de cum vor selecta aceştia dosarele pentru lucru, deşi logic ar fi ca cercetarea să înceapă întâi cu cei mai mari restanţieri.

Conform unei modificări legislative intrate în vigoare la 1 martie (prevăzută în OUG 130/2021), ANAF trebuie să depună automat sesizare penală pentru restanţe mai mari de 60 de zile la reţinerea şi nevirarea a 19 tipuri de contribuţii şi impozite.

ANAF a transmis către IGPR inclusiv sumele foarte mici, cum sunt cele sub 100 de lei, după ce o analiză internă a stabilit că nu există bază legală ca ANAF să stabilească un prag sub care să nu trimită către Poliţie informaţiile pentru iniţierea cercetărilor penale. Poziţia este susţinută şi de consultanţi, precizează Profit.ro.

Un document de la final de iulie al Ministerului Transporturilor menţionează CFR Marfă ca având restanţe la plata contribuţiilor la pensie şi sănătate pentru salariaţi.

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Succession” şi „Squid Game„ câştigă principalele premii Emmy 

Urmatoarea stire

Azerbaidjan a lansat un atac violent asupra Armeniei. Sunt folosite drone de luptă, artilerie și arme de mare calibru

Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu își scoate fața în lume

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va efectua, în perioada 26 – 28 septembrie, o vizită oficială în Japonia,…