Celebra inscripţie monumentală Hollywood intră în renovare/ Construită în 1923, inscripția va beneficia de un ”tratament estetic” înainte de aniversarea centenarului

Celebra inscripţie monumentală formată din literele majuscule, Hollywood, ale numelui acestui cartier din Los Angeles va beneficia de o renovare a faţadei, informează AFP.

Faimoasa inscripţie, construită în 1923 cu vedere spre capitala mondială a studiourilor de cinema, va beneficia de un ”tratament estetic” înainte de aniversarea centenarului, anul viitor.

Lucrările vor începe luni şi se estimează că vor dura circa opt săptămâni, a anunţat Hollywood Sign Trust, organizaţia care se ocupă de conservarea inscripţiei.

După o curăţare realizată cu jet de apă sub presiune, literele, cu o înălţime de 14 metri, vor fi revopsite. Se estimează că va fi necesară o cantitate totală de 1.500 de litri de grund şi de vopsea albă.

”Acest panou este mândria Los Angeles-ului şi suntem nerăbdători ca această renovare să poată fi văzută de fanii din lumea întreagă cu ocazia acestui centenar foarte special”, a precizat Jeff Zarrinnam, preşedintele Hollywood Sign Trust.

sursa: Agerpres.ro

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Polonia cumpără 48 de avioane uşoare de luptă FA-50

Urmatoarea stire

Aterizare de urgenţă pe aeroportul Otopeni. Un pasager a făcut infarct

Stiri pe aceeasi tema