Cele trei lucruri pe care o femeie însărcinată le visează în timpul primului trimestru de sarcinăIată cele trei lucruri pe care o femeie însărcinată le visează în timpul primului trimestru de sarcină! Incredibil, dar adevărat. Care este explicația.

Cele trei lucruri pe care o femeie însărcinată le visează în timpul primului trimestru de sarcină

Perioada de sarcină se împarte în trei trimestre:

  • trimestrul 1 – până la 13 săptămâni și 6 zile;
  • trimestrul 2 – 14 săptămâni – 26 săptămâni;
  • trimestrul 3 – 27 săptămâni – 40 săptămâni sau până la naștere.

În timpul sarcinii, o femeie poate avea frecvent vise chiar de-a dreptul înspăimântătoare, dar e un lucru normal. O posibilă explicație ar fi faptul că ele se trezesc destul de des în timpul nopții din cauza că au nevoie să meargă la toaletă sau datorita arsurilor retrosternale, crampelor musculare sau durerii de spate, potrivit reginamaria.ro. Trezirile în timpul stadiului de somn REM cu miscîri rapide ale ochilor in care apar frecvent visele vor face să își amintească mai bine aceste vise, potrivit sursei menționate.

Cele trei lucruri pe care o femeie însărcinată le visează în timpul primului trimestru de sarcină sunt broaște, viermi și plante în ghiveci, fapt atribuit dezechilibrului hormonal din timpul sarcinii, potrivit sfatulmedicului.ro.

Pe de alta parte, unele femei însărcinate pot visa că îngrijesc animale mici, cum ar fi câini sau pisici. Acest lucru ar putea însemna că instinctul lor de mamă e prezent.

Visele în care fugi, cazi de la inaltime sau ești captiva intr-o camera pot semnifica teama ca iti pierzi libertatea, iar alte vise, destul de frecvente, reflecta preocuparea legata de schimbarile la nivelul corpului tau sau in relatia ta. Unele femei gravide sunt ingrijorate ca modificarile corpului din sarcina le vor face mai putin atragatoare in ochii lor sau ai partenerului, in timp ce altele se vor simti mult mai atractive din punct de vedere sexual, iar ambele stari emotionale pot duce la vise in care ai o relatie sexuala cu un iubit mai de demult. In plus, poti compensa in timpul somnului daca in viata reala activitatea ta sexuala s-a redus in ultima perioada.

De asemenea, poti visa ca partenerul tau a reluat o relatie cu o fosta prietena sau cu o persoana complet straina, aceasta semnificand insecuritatea ta privind pierderea dragostei si atentiei din partea sotului tau in aceasta perioada de mari schimbari fizice si psihice. Mai mult ca oricand, in sarcina esti dependenta de bunavointa si sustinerea celor din jurul tau si in special din partea partenerului tau. Teama ca vei pierde acest suport este una din reactiile emotionale frecvente la femeile gravide.

 

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

În jumătate din București a nins, iar în cealaltă parte n-a căzut niciun fulg

Urmatoarea stire

Situația din China provoacă îngrijorare : “Multe forme grave”

Stiri pe aceeasi tema