Cele mai întâlnite superstiții și tradiții pentru Revelion. Ce ar trebui să faci ca să-ți meargă bine tot anulVineri, 30 Decembrie 2022, ora 22:37

568 citiri

Mai este puțin din 2022 și, potrivit tradiției, sunt câteva superstiții care trebuie respectate pentru a ne merge bine în noul an. Cum românii sunt tradiționaliști, mulți aleg să respecte aceste obiceiuri.

Nu se doarme

Tradiția spune că nu se doarme în noaptea dintre ani. Cei care vor dormi, vor fi somnoroși tot anul. De asemenea, o altă superstiţie este legată de faptul că cine va dormi în ziua de Sfântul Vasile va fi leneş tot anul.

În prima zi din noul an nu se mătură, nu se spală. Iar prima persoană care intră în casă trebuie să fie un bărbat.

Roșu

În noaptea dintre ani trebuie să avem un obiect vestimentar roșu. Roșul simbolizează viață, putere, dorință și dragoste și aduce noroc, potrivit tradiției.

Atât bărbații, cât și femeile care poartă roșu vor avea noroc în dragoste.

Bani

Potrivit unei alte superstiții, în noaptea de Revelion trebuie să avem bani în buzunar. Cei care au bani la ei la ora 00:00 vor avea succes financiar în 2023. De asemenea, tradiția spune că nu trebuie să intrăm în noul an cu datorii. Iar în prima zi din an nu se fac plăți.

Struguri

Tradiția spune că cei care mănâncă 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion vor avea noroc în 2023. Strugurii simbolizează prosperitatea, bogăția și sunt echivalentul a 12 luni pentru întregul an.

Mâncare

În noaptea dintre ani, potrivit tradiției, se mănâncă neapărat pește, și în niciun caz pui. De asemenea, la cumpăna dintre ani se bea șampanie.

Pentru noroc, tradiția spune că este bine să avem vâsc pe masă.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Arest preventiv pentru 30 de zile pentru fraţii Tate şi celelalte două persoane reţinute în dosarul de trafic de persoane şi viol

Urmatoarea stire

România, pe prima pagină în Marea Britanie după ce i-a arestat pe frații Tate

Stiri pe aceeasi tema