Cele mai frumoase insule din Europa

Europa ar putea fi unul dintre cele mai mici continente din lume, dar c├ónd vine vorba de mo╚Ötenirea cultural─â ╚Öi istoric─â, este cu siguran╚Ť─â unul dintre cele mai mari. Prin urmare, c─âl─âtoria prin Europa ├«n timpul verii ╚Öi nu numai, este o aventur─â care poate amesteca at├ót de multe activit─â╚Ťi diferite ÔÇô ├«not ╚Öi petrecere pe plaj─â, petrecere noaptea, dar ╚Öi vizitarea a numeroase situri istorice ╚Öi lec╚Ťii despre cultura local─â. Iat─â o list─â cu zece dintre cele mai frumoase insule din Europa unde te po╚Ťi bucura de o vacan╚Ť─â foarte colorat─â, at├ót vara, c├ót ╚Öi toamna ╚Öi prim─âvara.

Capri, Italia

Ca parte a Campaniei din provincia Napoli, Capri este unul dintre cele mai populare locuri turistice din Vechiul Continent. A fost ├«nfiin╚Ťat─â cu secole ├«n urm─â de c─âtre grecii antici ╚Öi a fost o sta╚Ťiune ├«nc─â din timpul Republicii Romane. Capri este poate cel mai faimoas─â pentru plajele sale frumoase ╚Öi marea albastru safir, dar locuri precum Gr─âdinile lui Augustus, forma╚Ťiunea st├óncoas─â Faraglioni, grota albastr─â pe╚Öter─â ╚Öi poteca Via Krupp nu trebuie subestimate.

Cele mai frumoase insule din Europa: Corsica, Fran╚Ťa

Timp de secole, Corsica a fost cucerit─â at├ót de Italia, c├ót ╚Öi de Fran╚Ťa p├ón─â c├ónd a devenit ├«n sf├ór╚Öit o regiune a acesteia din urm─â. Cultura sa este, prin urmare, foarte eclectic─â ├«n mijlocul acestor dou─â ╚Ť─âri, la fel ╚Öi limba local─â, corsican─â. Una dintre cele mai mari insule mediteraneene, Corsica are o coast─â magnific─â, dar ╚Öi multe castele ╚Öi biserici care nu trebuie ocolite. Cea mai faimoas─â este cu siguran╚Ť─â Maison Bonaparte din Ajaccio, casa ancestral─â a celebrului Napoleon Bonaparte.

cele mai frumoase insule din Europa

Creta, Grecia

Dac─â te intereseaz─â istoria, ├«n special cea a lumii antice, atunci Creta este locul potrivit. Fiind cea mai mare ╚Öi cea mai populat─â insul─â greceasc─â, Creta a fost c├óndva centrul civiliza╚Ťiei minoice, care este considerat─â a fi cea mai veche civiliza╚Ťie ├«nregistrat─â ├«n Europa. Un loc absolut obligatoriu este capitala administrativ─â a insulei, Heraklion ╚Öi palatul Knossos, despre care se credea c─â este locul Labirintului ╚Öi casa Minotaurului.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Hvar, Croa╚Ťia

Croa╚Ťia are una dintre cele mai splendide linii de coast─â din zona M─ârii Adriatice, a╚Öa c─â este greu s─â alegi o singur─â insul─â ca fiind cea mai frumoas─â, dar pentru mul╚Ťi oameni, Hvar este cea care se afl─â ├«n fruntea listei. Pe l├óng─â plajele sale minunate, Hvar ofer─â ╚Öi o vast─â varietate istoric─â ╚Öi cultural─â. Insula a fost anexat─â de Republica Vene╚Ťia de mai multe ori ╚Öi, prin urmare, bisericile sale con╚Ťin picturi ale arti╚Ötilor vene╚Ťieni celebri precum Tintoretto, Veronese ╚Öi Bellini. Alte numeroase situri includ o aren─â de teatru antic, Pia╚Ťa Sf├óntul ╚śtefan ╚Öi palatul ducal din ora╚Öul Hvar, Castelul Tvrdalj din Stari Grad.

cele mai frumoase insule din Europa

Ibiza, Spania

Nicio listă cu cele mai frumoase insule din Europa nu poate exclude Ibiza. Această insulă mediteraneană, o parte a arhipelagului Baleare, este considerată a fi unul dintre cele mai recunoscute locuri de petrecere, nu doar de pe Vechiul Continent, ci și din întreaga lume. Deși este cel mai bine cunoscut pentru asocierea cu petrecerile și muzica electronică, Ibiza este și locul unei istorii fascinante. A fost așezat mai întâi de fenicieni și apoi de romani, care au lăsat în urma lor multe palate și clădiri uimitoare. Portul din orașul Ibiza este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Insula Wight, Regatul Unit al Marii Britanii

Insula Wight poate s─â nu fie cel mai popular loc pentru o vacan╚Ť─â de var─â, dar cu siguran╚Ť─â merit─â vizitat. De╚Öi istoria sa dateaz─â din epoca paleolitic─â, popularitatea sa a crescut ├«n secolul al XIX-lea, c├ónd regina Victoria ╚Öi so╚Ťul ei, Prin╚Ťul Albert, au construit Osborne House, un uimitor palat ├«n stil renascentist italian, ╚Öi au f─âcut din el casa lor de iarn─â. Palatul mai con╚Ťine ╚Öi celebra Durbar Room, dedicat─â Indiei, care a fost construit─â dup─â ce regina Victoria a fost ├«ncoronat─â ├«mp─âr─âteasa Indiei.

cele mai frumoase insule din Europa

Madeira, Portugalia

Pentru majoritatea tinerilor, ├«n special b─ârba╚Ťii tineri, Madeira este renumit─â pentru c─â a fost locul de na╚Ötere al starului fotbalului portughez, Cristiano Ronaldo. Dar aceast─â insul─â, situat─â ├«n nordul Oceanului Atlantic, este mult mai mult dec├ót at├ót. Madeira g─âzduie╚Öte multe palate ╚Öi biserici frumoase, cum ar fi Catedrala ╚Öi Prim─âria din Funchal, precum ╚Öi numeroase specii de flor─â ╚Öi faun─â din p─âdurea Laurel. Multe dintre ele sunt clasificate ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Insula este, de asemenea, renumit─â pentru buc─ât─âria sa bogat─â ╚Öi vinul rafinat.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Mykonos, Grecia

Mykonos este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Grecia. Faima sa const─â ├«n peisajul s─âu tipic grecesc, care prezint─â marea albastr─â str─âlucitoare ╚Öi casele albe de pe deal, dar ╚Öi ├«n reputa╚Ťia sa de loc de petrecere. Pe l├óng─â asta, Mykonos este un loc cu istorie bogat─â; a jucat un rol important ├«n Revolu╚Ťia greac─â ├«mpotriva Imperiului Otoman din secolul al XIX-lea ╚Öi a fost condus─â de eroina local─â ╚Öi na╚Ťional─â, Manto Mavrogenous. O statuie a lui Mavrogenous este ridicat─â ├«n pia╚Ťa principal─â din ora╚Öul Mykonos, care ├«i poart─â ╚Öi numele.

cele mai frumoase insule din Europa

Santorini, Grecia

O alt─â insul─â frumoas─â ╚Öi popular─â din Grecia, Santorini este situat─â ├«n Marea Egee ╚Öi este o r─âm─â╚Öi╚Ť─â a unui fost vulcan. A fost unul dintre cele mai mari centre ale culturii minoice din afara Cretei, Akrotiri fiind unul dintre cele mai faimoase situri din acea perioad─â. Alte locuri celebre includ ora╚Öele Fira ╚Öi Oia ╚Öi satul Emporio. Din cauza unei erup╚Ťii ╚Öi a unui tsunami care a avut loc pe insul─â ├«n urm─â cu aproximativ 3.600 de ani, mul╚Ťi cred c─â Santorini a fost locul ├«n care s-a ├«nt├ómplat Exodul biblic ╚Öi unde a fost c├óndva ora╚Öul mitic Atlantida.

cele mai frumoase insule din Europa

Cele mai frumoase insule din Europa: Sicilia, Italia

Sicilia este probabil cea mai faimoasă pentru poveștile despre mafia siciliană și pentru că a fost locul de naștere al Nașului, Don Vito Corleone. Dar Sicilia are mult mai multe de oferit. Este un loc al unei culturi bogate și unice. Numeroasele sale obiective istorice și turistice includ Muntele Etna, Necropola Pantalica, Valea Templelor din Agrigento, orașul baroc Val di Noto, orașul antic Selinunte, Castello Ursino din Catania, Catedrala din Palermo și multe altele.

Acestea sunt doar zece dintre numeroasele bijuterii pe care Europa le are de oferit. Dar sunt multe altele a c─âror frumuse╚Ťe nu este de subestimat.

cele mai frumoase insule din Europa

Foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea pe life.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mistere ├«nc─â nedescifrate ale corpului uman. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â nu au g─âsit explica╚Ťii definitive la c─âscat sau visat

Urmatoarea stire

Cine este jucătorul de tenis Nicholas David Ionel, noua senzaţie a României din Cupa Davis. Carieră strălucitoare la juniori  Cine este jucătorul de tenis Nicholas David Ionel, noua senzaţie a României din Cupa Davis. Carieră strălucitoare la juniori

Stiri pe aceeasi tema