Cele mai bune filme de comedie româneștiDacă vorbim de cele mai bune filme de comedie românești – nefiind fan declarat al filmului românesc și neavând nici o pretenție de autoritate competentă în domeniu – am câteva titluri de care sunt convinsă că nici voi nu vă plictisiți niciodată.

Dacă ne le-ați văzut, e musai să le vedeți, dacă le-ați văzut, e clar că le vreți adunate la un loc ca să aveți de unde alege.

Repet, nu mă consider îndreptățită să fac o selecție, am doar avantajul a câteva sute de filme văzute până acum și un ochi destul de critic atunci când vine vorba de filmul românesc.

Prin urmare, am făcut o selecție cu cele mai bune filme de comedie românești, de atunci și de acum, adică de dinainte de Revoluție, post Revoluție și am unul și din epoca modernă. Enjoy!

Filantropica (2002)

Unul dintre cele mai cunoscute filme românești, Filantropica spune povestea unui profesor de liceu care descoperă o metoda neobișnuită de a face un ban în plus. Faptul că filmul Filantropica este presărat cu actori ca Mircea Diaconu, Gheorghe Dinică, Marius Florea Vizante și prezintă într-un rol episodic geniul regizorului Nae Caranfil, este o garanție a calității peliculei.

Cele mai bune filme de comedie românești: Asfalt Tango (1996)

Dacă îți era dor de Florin Călinescu ca și actor, poti savura filmul Asfalt Tango. Într-o ciocnire a caracterelor tipic românești cu personajele inspirate de francezi, comedia Asfalt Tango spune povestea unor femei care pornesc cu autocarul către… Paris, pentru a cunoaște succesul. Desigur, pe urmele lor se află soțul uneia dintre ele, neconsolat cu ideea că a fost părăsit pentru o carieră în showbiz, impresarul cu intenții ascunse și soferul unui autobuz plin cu femei. Încă un film în regia lui Nae Caranfil, Asfalt Tango este alegerea perfecta pentru o după amiază de relaxare.

Nea Mărin Miliardar (1979)

Una dintre cele mai amuzante comedii românești – nu neapărat un film bun, dar e ok să-l vezi și împreună cu copiii –  Nea Mărin Miliardar este un film pentru toate gusturile. Cu actorul Amza Pellea în rol dublu principal, filmul spune povestea lui Nea Mărin Juvete, un oltean care merge la mare, loc iî care este confundat cu americanul Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Deși este făcut în perioada comunistă, filmul în regia lui Sergiu Nicolaescu va smulge râsete și zâmbete mult timp de acum încolo. Vei avea ocazia să-i vezi în același film pe Amza Pellea, Jean Constantin, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani si Gil Dobrică.

Cele mai bune filme de comedie românești: Sieranevada

Printre cele mai apreciate filme românești de comedie, Sieranevada a fost foarte apreciat și peste hotare, însă umorul tipic românesc va fi cu siguranță mult mai bine înțeles pe plaiurile mioritice. Filmul lui Dan Puiu a primit mai multe premii la Cannes și are în prim plan familia românească și conflictul între generații.

Miami Bici

Una dintre cele mai noi comedii românești, Miami Bici s-a bucurat de un succes uriaș în ceea ce privește încasările. Filmul este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami în toiul iernii, unde speră să dea lovitura. Însă vor cădea victime ale unui conațional de cea mai joasă speță – Mișu, aflat de ani buni în Florida. Așa se face că Ion va fi prins între o nouă poveste de dragoste și afacerile dubioase ale lui Mișu.

Seria de filme B.D.

Nu poți vorbi despre un top cu filme românești de comedie vechi fără a menționa trilogia B.D. Chiar dacă au fost lansate în anii ’70, cu siguranță aceste comedii din a căror distribuție fac parte Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Dumitru Furdui, Jean Constantin și Sebastian Papaiani, îți vor aduce zâmbetul pe buze.

Cele mai bune filme de comedie românești: Cuibul de viespi

Dupa Gaițele de Al. Kiritescu, filmul Cuibul de viespi este o ecranizare reușită și haioasă. Doar că nu prea se aude bine. Cu o distributie feminină de exceptie, Tamara Buciuceanu-BotezCoca AndronescuIleana Stana Ionescu și Tora Vasilescu, dar si cu actori români renumiți, cum ar fi Gheorghe DinicaMarin MoraruOvidiu Iuliu Moldovan și George Constantin, filmul lui Horea Popescu a devenit un adevarat clasic în comedia românească.

Secretul lui Bachus

Geo Saizescu a fost cel care a realizat comedia spumoasă Secretul lui Bachus. Subiectul filmului are la bază o poveste reală despre o escrocherie care a șocat și a făcut vâlvă la acea vreme in societatea noastră. Regizorul însa a transformat totul într-o satiră socială, interpretată incredibil de Stefan Mihailescu BrăilaEmil HossuGheorghe DiniăaIleana Stana IonescuSebastian Papaiani și Jean Constantin.

Cele mai bune filme de comedie românești: Operațiunea Monstrul

Un grup de cinci bărbați, prieteni sau colegi de serviciu, pleacă, fără știrea nevestelor, într-o expediție în Deltă. La pescuit, respectiv la vânătoare, personajele ajung în situații dintre cele mai ridicole și amuzante. Comicul de situații erupe în momentul în care, contrar uzantelor vremii, Corneluș, cel mai mic în ierarhie, prinde Monstrul.

O distribuție cu adevărat stelară: Marin Moraru, Octavian Cotescu, Toma Caragiu.

Complet necunoscuți

Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord ca la tot ce primesc în acea seară – apeluri, SMS-uri, mesaje whatsapp, emailuri – să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici… totul o ia razna.

Citeste continuarea pe life.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cod galben de ceaţă densă, burniţă şi polei în zone din opt judeţe

Urmatoarea stire

Ori copii, ori carieră. Ce șanse au mamele să își găsească de lucru

Stiri pe aceeasi tema