Cele mai bune alimente bogate în Omega 3, cu beneficii asupra creieruluiIată care sunt unele dintre cele mai bune alimente bogate în Omega 3. E important să le consumi pentru că ele au beneficii asupra creierului, susțin specialistii. Iată o parte dintre ele.

Cele mai bune alimente bogate în Omega 3, cu beneficii asupra creierului

Specialiștii spun că acizii grași Omega 3 au diverse beneficii pentru creier. Astfel, se recomandă un minim de 250-500 de mg de Omega 3 pe zi pentru adulți.

Acizii grași Omega 3 au rol antiinflamator și susțin organismul în lupta împotriva problemelor cardiovasculare, printre altele. Totodată, ajută în prevenirea diabetului și a bolii Alzheimer și în alungarea stărilor depresive și anxioase. Mai jos, găsiți câteva alimente foarte bogate în Omega 3.

Macrou

Macroul este consumat în țările occidentale afumat și file. Este bogat în substanțe nutritive, iar o cantitate de 100 grame conține 200% din aportul zilnic de referință de vitamina B12 și 100% pentru seleniu. De asemenea, aceștia pești sunt extrem de delicioși.

Somon

Somonul este un aliment care mulți nutrienți. Conține proteine de înaltă calitate și o varietate de substanțe nutritive, dar și cantități mari de vitamina D, seleniu și vitamine din grupa B. Potrivit specialiștilor, persoanele care mănâncă des somon prezintă un risc scăzut de boli.

Hering

Heringul este un peste uleios, fiind adesea afumat la rece, murat sau la conservă. Este un aliment popular pentru micul dejun în Anglia, de exemplu.

Sardine

Sardinele sunt pești mici, uleioși, care sunt extrem de consumați în mod obișnuit ca gustare. Sunt foarte hrănitori, mai ales dacă sunt consumați întregi. Conținut de Omega 3: 2.205 mg pe 150 grame de sardine conservate sau 1.480 mg pe 100 de grame.

Voi alegeți ce aliment v-ar plăcea să consumați din această listă, ca să aveți grijă de sănătatea voastră.

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Iată zodiile care se vor umple de bani! Care sunt nativii peste care dă norocul în viitorul apropiat

Urmatoarea stire

10 loțiuni de corp pentru îngrijirea pielii uscate și foarte uscate: Au efect reparator, de catifelare și regenerare a pielii!

Stiri pe aceeasi tema