Cel mai mare produc─âtor de baterii din lume a lansat un acumulator cu 1000 de kilometri autonomie

Compania chineză CATL, cel mai mare producător de baterii din lume, a lansat un acumulator nou, care promite o autonomie de 1000 de kilometri cu o singură încărcare. Acumulatorul, numit Qilin, va putea fi încărcat până la 80% în 10 minute și promite să fie cu 13% mai puternică decât un acumulator similar, propus de Tesla.

Chinezii de la CATL, cea mai mare companie producătoare de baterii din lume, a lansat un acumulator nou, numit Qilin. Acesta promite să ofere o autonomie de 1000 de kilometri cu doar o singură încărcare și este, potrivit companiei, cu 13% mai puternică decât o baterie similară propusă de către rivalii de la Tesla.

CATL va demara produc╚Ťia bateriei anul viitor. Acumulatorul Qilin are o densitate a energiei de 255 de wa╚Ťi-or─â pe kilogram. Compania spune despre baterie c─â se va ├«nc─ârca mai rapid dec├ót celulele existente ╚Öi c─â este mai sigur─â ╚Öi mai durabil─â.

Repriza de încărcare 10-80% durează doar 10 minute la o priză de încărcare rapidă.

via AutoblogCiteste continuarea pe www.automarket.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Politicieni care se laud─â c─â sus╚Ťin sportivii. ÔÇ×Avem o gr─âmad─â de ini╚Ťiative. Eu am o lege pentru a declara Ziua SalvamontuluiÔÇŁ

Urmatoarea stire

Cum se vor putea înscrie antreprenorii în programul Start-up Nation

Stiri pe aceeasi tema