Cei mai sancționați jucători de fotbal din istorie – iată lista celor cu cele mai multe cartonașe roșii primite

De-a lungul istoriei mai mulți fotbaliști au fost sancționați și aceste consecințe s-au întâmplat din mai multe motive. Unele dintre cele mai comune motive includ comportamente pe teren care pot fi considerate periculoase sau nepotrivite. Este esențial să înțelegem faptul că în sport spiritul fair-play-ului este luat foarte în serios și se așteaptă ca un jucător de top să-l respecte. Cei curioși pot să verifice evenimentele cele mai recente din meciuri azi pentru a observa cele mai recente sancțiuni și jucătorii responsabili.

De ce sunt atunci acești jucători de fotbal mai diferiți? Ei bine, se pare că anumiți jucători au ajuns renumiți nu doar pentru reușitele din carieră cât și pentru imaginea lor controversată în ceea ce ține de conduită. Unii dintre ei sunt cunoscuți datorită numeroaselor sancțiuni acumulate, pentru cauzele acestora și faptul că aceste sancțiuni nu i-au ținut în loc. Să vedem despre ce jucători este vorba și ce știm despre ei.

Alexis Ruano

Pensionatul fotbalist spaniol Alexis Ruano a avut parte de diverse sancțiuni pe parcursul carierei sale. Acesta a acumulat un șir lung de cartonașe și suspendări. Printre cauzele cartonașelor roșii se numără evenimente de conduită nesportivă, chiar și violentă. Sancțiunile mai grave, precum suspendările au fost consecințele testării pozitive pentru substanțe interzise, insultării unui adversar și a unui arbitru, precum și rezultatul acumulării a prea multor cartonașe galbene. Durata suspendărilor variază de la un singur meci la perioade de 6 luni, în funcție de faptă.

În ciuda acestor comportamente problematice, cariera jucătorului Alexis Ruano a fost marcată și de abilitatea sa aeriană și fizicul care l-a transformat nu numai într-un fundaș solid, ci și într-un atu excepțional al echipelor din care a făcut parte. Cariera acestuia a fost constituită din aderarea la mai multe cluburi din Spania în cadrul cărora a câștigat mai multe titluri interne dar și trofee europene. În plus, pe când echipa națională a Spaniei a câștigat Campionatul European UEFA în 2008, Alexis făcea parte din echipă. Potențialul lui maxim se poate însă să nu fi fost atins ca urmare a accidentărilor suferite de-a lungul carierei.

Paolo Montero

Pe vremea când a jucat ca fundaș central în cadrul a mai multor cluburi, Paolo Montero s-a ales cu o colecție de sancțiuni. Chiar stilul său de joc era cunoscut pentru agresivitate, fiind adesea personajul declanșator a mai multor provocări nesăbuite, comportamente violente și nesportive. În colecția lui de sancțiuni se numără 16 cartonașe roșii, pe lângă interdicțiile, suspendările și amenzile primite. Se pare că aceeași reputație de a fi un tackler dur l-a condus către mai multe accidentări care inevitabil i-au afectat și performanțele.

Cu toate acestea, jucătorul s-a bucurat de o carieră de succes, iar acest lucru nu s-a materializat doar datorită aspectelor mai puțin pozitive. Printre calitățile jucătorului se numără tenacitatea și abilitățile sale excelente defensive, ajungând astfel cel mai bun apărător al generației sale. Mai multe titluri interne și trofee europene au fost câștigate în parcursul carierei sale, incluzând ajungerea în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale FIFA din 2002 și 2010 cu echipa națională a Uruguayului.

Rafael Marquez

Este destul de evident că cei mai sancționați jucători de fotbal din istorie sunt în mare parte fundași central. Acesta este cazul și pentru Rafael Márquez, fotbalistul mexican pensionat. Cariera sportivului este considerată printre cele mai bune din istoria fotbalului mexican, însă a rămas în memoriile spectatorilor și datorită numeroaselor probleme disciplinare. Multe suspendări au rezultat din acumularea cartonașelor galbene, care se datorau la rândul lor comportamentelor nesportive. A fost și inculpatul unor acuzații penale cu privire la dopaj din care a fost eventual scutit de orice acuzație.

O carieră întreagă de succes nu este alcătuită doar din numeroase sancțiuni. Se pare că abilitățile și viziunea tehnică excepțională i-au adus jucătorului Rafael Marquez renumele și succesul. Versatilitatea de care dădea dovadă îl transforma cu ușurință dintr-un fundaș capabil să joace ca fundaș central într-un mijlocaș defensiv. Cariera lui s-a extins pe diverse teritorii europene unde a câștigat trofee și titluri interne. Împreună cu echipa Mexicului a ajuns mai mulți ani la rând în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale FIFA, mai exact în anii 2002, 2006, 2010 și 2014.

Concluzie

Se pare că cei mai sancționați jucători de fotbal din istorie sunt și printre cei mai apreciați de public. În ciuda faptului că au suferit diverse sancțiuni, cariera jucătorilor a fost de succes iar nimic nu le va putea lua renumele. Este interesant totuși faptul că numeroasele sancțiuni au contribuit mai degrabă la construirea unui renume mondial în loc să reprezinte obstacole. Se pare că atunci când ești într-adevăr talentat, nu există limite și obstacole. Cu toate acestea, eforturile depuse de jucători au fost excepționale, fiind adesea lăudați pentru reziliența și caracteristicile aparte care îi făceau să fie observați printre alți jucători.

Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema