Ceața dă peste cap zborurile pe aeroportul londonez Heathrow. Zeci de curse anulate


Nu doar la Suceava se poate întâmpla ca pe timp de ceață să nu aterizeze și să nu decoleze avioane. Iată că și la case mai mari, pe aeroporturi mai renumite se poate întâmpla la fel. Când la Suceava s-a putut relua activitatea, la Londra – chiar pe cel mai cunoscut aeroport din metropola britanică, Heathrow – era o ceață de o tăiai cu cuțitul. Și ghici ce? Nici acolo nu făcea față sistemul ILS.

Nu o spunem doar noi, ci toată presa britanică, de la BBC la reputatul cotidian britanic The Guardian și de la The Telegraph la News Sky și The Independent. Toate informațiile convergente arată că la aeroportul Heathrow au fost impuse restricții privind numărul de curse care decolează și care aterizează – circa 70 anulate duminică și luni situația s-a agravat, numărul trecând de 80 de curse anulate.

„La fel ca și alte companii aeriene, programul nostru a fost afectat de condițiile meteorologice nefavorabile cu care se confruntă Londra. Ne cerem scuze clienților ale căror zboruri au fost afectate și facem tot ce ne stă în putință pentru a relua cursele aeriene cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al British Airways, citat de The Telegraph. Procedurile de dezghețare a aeronavelor și ceața densă au întârziat și mai mult decolarea aeronavelor. A celor care au putut să aterizeze.

Și în ceea ce privește controlul traficului aerian au fost unele măsuri luate. Mii de pasageri stau nemulțumiți ore întregi în aeroport. Călătorii nemulțumiți au postat pe rețelele de socializare videoclipuri în care se plângeau de faptul că au rămas blocați în avioane care nu pot decola. Totul din cauza ceții și a frigului.

Temperaturile au scăzut sub zero grade în cea mai mare parte a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord duminică seara, până la -9,7 grade Celsius în Oxfordshire. Temperaturile pe aeroportul Heathrow au coborât până la -8,4 grade Celsius pe timpul nopții, marcând cea mai rece noapte din zonă, din ultimii zece ani și cea mai friguroasă noapte de ianuarie din 1987. Serviciul de meteorologie al Marii Britanii, Met Office, a emis un cod galben de ceață pentru sud-estul Angliei și o marea parte din Londra. Meteorologii au avertizat că ceața și frigul vor îngreuna traficul rutier în anumite zone. (D.P.)

Citeste continuarea pe www.obiectivdesuceava.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Klaus Iohannis: Acum 160 de ani Cuza crea prima lege modernă a învățământului / În acest an, viziunea proiectului „România Educată” va fi pusă în practică prin noi legi

Urmatoarea stire

Germania este pregătită să inaugureze o nouă expoziție în Parlament

Stiri pe aceeasi tema