Cea mai mare rafinărie din Ucraina, lovită de rachetele rusești. Apărarea antiaeriană a făcut față cu greu atacului VIDEOJoi, 16 Februarie 2023, ora 20:01

665 citiri

Rusia a lansat joi dimineaţă, 16 februarie, 36 de rachete asupra Ucrainei, ţintind din nou infrastructuri energetice ale acestei ţări, relatează Reuters.

În atacuri a fost lovită și cea mai mare rafinărie ucraineană.

Potrivit Statului Major ucrainean, au fost doborâte 16 dintre aceste rachete, o proporţie mai redusă a rachetelor doborâte comparativ cu precedentele bombardamente de acest fel pe care Rusia le efectuează cu regularitate împotriva Ucrainei începând din luna octombrie.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât în sud 8 rachete Kalibr care au fost lansate de pe o navă rusească din Marea Neagră. Alte rachete au lovit nordul şi vestul Ucrainei, precum şi regiunile centrale Dnipropetrovsk şi Kirovograd.

A fost lovită şi rafinăria de la Kremenciuk, la circa 200 de kilometri sud-est de capitala Kiev, dar autorităţile ucrainene nu au oferit detalii despre amploarea pagubelor.

Cu toate acestea, Ministerul ucrainean al Energiei şi operatorul reţelei electrice au semnalat că, spre deosebire de ce s-a întâmplat după raiduri ruseşti anterioare, de data aceasta raidul de joi dimineaţă nu a provocat perturbări majore în furnizarea electricităţii.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema