Ce vizeaz─â hackerii prin atacurile lor asupra asupra IMM-urilor


P─âtrunderea neautorizat─â ├«n sistem, tehnicile de tip inginerie social─â ┼či atacurile aplica┼úiilor web de baz─â reprezint─â, ├«n total, 92% din totalul tipurilor de atac pentru bre┼čele ├«nregistrate de IMM-uri, relev─â o analiz─â Verizon, citat─â de blogul din Rom├ónia al produc─âtorului de solu┼úii de securitate Eset.

Potrivit speciali┼čtilor, deteriorarea sistemului se refer─â la ÔÇ×atacuri complexe care se bazeaz─â pe malware ┼či/sau hacking pentru a-┼či atinge obiectiveleÔÇŁ, inclusiv ransomware.

Cercetarea Verizon arat─â c─â 94% dintre actorii implica┼úi ├«n r─âsp├óndirea amenin┼ú─ârilor sunt externi, fa┼ú─â de 89% ├«n cazul organiza┼úiilor mari, iar 98% dintre bre┼če sunt motivate financiar, fa┼ú─â de 97% ├«n cazul corpora┼úiilor.

├Än acela┼či context, atacatorii externi au provocat 83% din ├«nc─âlc─ârile de securitate actuale, dar acest procent ajunge ┼či la 94% ├«n cazul atacurilor la adresa IMM-urilor. Totodat─â, 2% dintre ├«nc─âlc─ârile de securitate ├«n cazul IMM-urilor pot fi atribuite unor surse ÔÇ×multipleÔÇŁ, iar motiva┼úia financiar─â este num─ârul unu ├«n 95% din totalul cazurilor, procentul cresc├ónd la 98% ├«n cazul atacurilor asupra IMM-urilor.

Datele Verizon eviden┼úiaz─â c─â principala metod─â de p─âtrundere ├«n re┼úelele este reprezentat─â de acredit─ârile furate (49%), urmat─â de phishing (12%) ┼či de exploatarea vulnerabilit─â┼úilor (5%).

ÔÇ×Acest lucru indic─â faptul c─â angaja┼úii reprezint─â ├«n mod constant o verig─â slab─â ├«n lan┼úul de securitate. De fapt, ace┼čtia joac─â un rol ├«n 74% din cazurile de ├«nc─âlcare a securit─â┼úii. Acest lucru se poate datora utiliz─ârii acredit─ârilor furate ┼či phishing-ului sau altor metode, cum ar fi configurarea gre┼čit─â sau trimiterea eronat─â a datelor sensibileÔÇŁ, se men┼úioneaz─â ├«n raportul de specialitate.

├Än acela┼či timp, de┼či nu exist─â statistici specifice IMM-urilor, suma medie sustras─â prin compromiterea e-mailurilor de afaceri (BEC) a crescut la 50.000 de dolari.

De asemenea, ransomware r─âm├óne o amenin┼úare de top, fiind o component─â a unui sfert (24%) dintre cazurile de ├«nc─âlcare a securit─â┼úii, datorit─â tacticilor de extorcare dubl─â care ├«nseamn─â c─â datele sunt furate ├«nainte de a fi criptate. Costurile medii au cunoscut o dublare, ├«n acest caz, ┼či au ajuns la 26.000 de dolari.

Informaţiile incluse în analiza Verizon s-au bazat pe 16.321 incidente de securitate.

Eset a fost fondat─â ├«n anul 1992 ├«n Bratislava (Slovacia) ┼či se situeaz─â ├«n topul companiilor care ofer─â servicii de detec┼úie ┼či analiz─â a con┼úinutului malware, fiind prezent─â ├«n peste 180 de ┼ú─âri.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema