„Ce vină au copiii NOȘTRI?”. Ce spun aceștia despre criza declanșată în învățământIată ce spun părinții despre greva din Educație, de fapt. Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a transmis un mesaj către profesori.

Părinții iau atitudine în greva din Educație: „Ce vină au copiii NOȘTRI?”. Ce spun aceștia despre criza declanșată în învățământ

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământul Preuniversitar -, a transmis că este vital ca protestul din Educație să aibă continuitate, dar este la fel de vital ca elevii să susţină examenele.

„Nu uitaţi că vorbim de o generaţie de sacrificiu, care a trecut prin 2 ani de pandemie şi învăţare online”, le-a spus acesta sindicaliştilor din educaţie.

„Este vital să continuaţi greva, dar este la fel de vital ca elevii să susţină examenele. Domnilor profesori, vă înţeleg frustrarea/supărarea bazată pe incompetenţa clasei politice. Rezonez total cu revendicările dumneavoastră. Aveţi tot dreptul din lume SĂ NU PUNEŢI STOP grevei şi să vă susţineţi drepturile, care sunt şi în interesul societăţii şi al sistemului educaţional. Dar ce vină au copiii NOŞTRI (şi ai dvs.)? Haideţi să găsim soluţii pentru a susţine examenele, şi veţi fi şi mai susţinuţi de către părinţii acestor copii. Doriţi să le decalăm, astfel încât să continuaţi greva? Foarte bine, dar copiii trebuie să cunoască calendarul, nu putem să-i ţinem sub o continuă presiune.

Și nu vă spun povești, primesc telefoane de la părinți cărora le explic că examenele vor fi cel mult amânate, dar aceștia îmi spun că nu reușesc să-și calmeze copiii.

Incertitudinea aduce o stare de stres, știm cu toții asta! Și da, majoritatea părinților vă susțin.

Vă rog să înțelegeți acest apel, cel puțin prin mesajele unor profesori care se poziționează chiar și cu riscul amânării anului școlar.

P.S. Nu uitați că vorbim de o generație de sacrificiu, care a trecut prin 2 ani de pandemie și învățare online!”

Facebook/Iulian Cristache

 

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema