Ce simptome timpurii arată boala hepatică legată de alcool. Ele sunt vagi, așa că fiți cu mare băgare de seamă


Iată ce simptome timpurii arată boala hepatică legată de alcool. Ele sunt vagi, în mod normal, așa că fiți cu mare băgare de seamă la aceste semne dacă le aveți sau știți pe cineva care le are.

Ce simptome timpurii arată boala hepatică legată de alcool. Ele sunt vagi, așa că fiți cu mare băgare de seamă

„Băutul în exces are efecte dăunătoare asupra sănătății tale, iar episoadele regulate de consum excesiv de alcool pot duce la afecțiuni hepatice și probleme cardiace și renale”, a explicat Sumaiya Patel, farmacist la Pharmacy2U.

După cum sugerează și numele, boala hepatică legată de alcool (ARLD) este declanșată de alcool. Pentru majoritatea oamenilor, consumul moderat de alcool nu determină boala. Când apare, însă, există mai multe etape de severitate și o serie de simptome asociate, dar ARLD provoacă de obicei simptome când ficatul a fost grav afectat.

Simptomele timpurii ale bolii hepatice legate de alcool sunt adesea vagi, astfel că deseori ele sunt greu detectabile în timp util. Totuși, aceste semne includ: durere abdominală, oboseală, greaţă, diaree, stare generală proastă, pierderea poftei de mâncare.

Există și alte semnale care ar putea indica această afecțiune:

  • pierdere în greutate
  • mâncărimi ale pielii
  • căderea părului
  • îngălbenirea ochilor și a pielii (icter)
  • umflarea picioarelor, gleznelor și abdomenului
  • confuzie sau somnolență
  • vomitând sânge sau sânge în scaune

Există trei etape ARLD: boli hepatice grase alcoolice, hepatită alcoolică și ciroză.

NHS oferă acest sfat extrem de important: „Dacă beți în mod regulat alcool în exces, spuneți asta medicului dumneavoastră de familie, astfel încât să poată verifica dacă ficatul dumneavoastră este afectat”.

Ficatul are capacitatea de a se regenera, dar o poate face numai atunci când o persoană nu mai conține alcool. Nu există tratament pentru ciroza hepatică. Cu toate acestea, pacienții care au renunțat complet la băutură au șanse mai mari de supraviețuire.

Foto: Shutterstock

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bani pentru asistența medicală ambulatorie din București. Viceprimarul Horia Tomescu anunță lista spitalelor care vor fi finanțate prin PNNR • Știri București

Urmatoarea stire

Dennis Man, absent de la meciul Parmei cu Bari. Anunțul italienilor despre Valentin Mihăilă

Stiri pe aceeasi tema