Ce s-a aflat acum despre medicul Florin Săvulescu, acuzat că a primit mită de la pacienţi. Detalii incredibile despre Șeful Secției de Chirurgie de la Spitalul Militar


Ce s-a aflat acum despre medicul Florin Săvulescu, care a fost acuzat că a primit mită de la pacienţi. Acesta se află acum sub control juduciar. Detaliile incredibile despre Șeful Secției de Chirurgie de la Spitalul Militar, disponibile în articolul de mai jos.

Câți bani s-au descoperit în cabinetul medicului de la Spitalul Militar, Florin Săvulescu. Șeful secției de Chirurgie, acuzat de luare de mită

Doctorul Florin Săvulescu este acuzat că ar fi primit de la mai mulți pacienți sau rude ale acestora bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate.

Astfel, acum, șeful Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central este pus sub control judiciar.

Ce s-a găsit în biroul de la Spitalul Militar

Medicul Florin Săvulescu avea două salarii. Unul de la Spitalul Militar, iar celălalt ca profesor la Universitatea Titu Maiorescu.

Medicul ajungea la un venit anual de 50000 de euro, însă valoarea însumată a banilor și bijuteriilor descoperite la el în birou este de șase ori mai mare, adică de 300.000 de euro, scrie libertatea.ro.

Câți bani cerea Florin Săvulescu pentru o operație de micșorare a stomacului

Medicul ar fi cerut câte 3.000 de euro pentru a face intervenții pentru micșorarea stomacului și ar fi fost avertizat de colegi să înceteze. Conform celei mai recente declarații de avere, Florin Săvulescu a încasat într-un an un salariu de 183.000 de lei de la Spitalul Militar, la care se adaugă 50.000 de lei/pe an, salariu de profesor al Universității „Titu Maiorescu” din București.

Un total de 233.000 de lei pe an (adică circa 46.000 de euro), adică aproape 19.500 de lei/lună, ceea ce înseamnă circa 3.900 de euro.

Câte conturi bancare avea medicul

De asemenea, Florin Săvulescu deține 7 depozite bancare în valută, care cumulează aproximativ 110.000 de euro. Patru dintre depozite, care însumează 80.000 de euro, au fost deschise în 2019, iar în 2018 și-a achiziționat și un autoturism Mercedes GLK. Al doilea autoturism pe care-l deține, un Audi Q5, l-a achiziționat în anul 2009.

Chirurgul spitalului Militar mai deține două apartamente, dobândite prin moștenire și 25% cotă parte dintr-o casă din Voluntari, primită ca donație. Medicul Florin Săvulescu nu a declarat nimic la rubrica metale prețioase, bijuterii și obiecte de artă.

Medicul Florin Săvulescu este cadru militar activ

Procurorii militari din cadrul DNA, Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de vineri, a medicului Florin Săvulescu.

La data faptelor, şeful Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” – Bucureşti, este cadru militar activ cu gradul de colonel. Florin Săvulescu este acuzat de săvârşiriea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Joi, aduceți-vă copiii la Festivalul de Științe Mioveni! Vor afla că științele sunt, cu adevărat, ”Cool”…

Urmatoarea stire

Ucraina desfășoară tancuri capturate de la ruși pentru un contraatac în nord-estul țării

Stiri pe aceeasi tema